Volkswagen Passat: passat loop onregelmatig stationair

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 20v ADR

Beste forum lezers.

Ik heb een passat 1.8 20v uit 1997.

Ik heb het probleem dat hij stationair tussen de 600 en 1000 rpm schommelt.
na veel gezoek op google en ge rommel heb ik het volgende vervangen.

Luchtmassameter
luchtinlaatsensor
nokkenassensor
gashuisklep (deze heb ik zelf opnieuw ingeleerd en geeft voor de rest geen foutmeldingen).
tempsensor koelwater

voor de rest rijd de auto goed alleen het begin van het gas reageert hij niet gelijk er zit een soort vertraging in lijkt het wel.
aangezien ik deze auto wil verkopen en ik wil dat hij netjes loopt heb ik er al weer te veel geld ingestoken. dus het liefst vervang ik niets meer.
ook kon ik niet echt een vaccumlek vinden in de leidingen. wie heeft er nog ideeen want ik begin er aardig zonder te zitten.
zit er trouwens een stappen motor op deze motor? zoja waar kan ik die vinden ik heb ETKA7 maar ben er nog niet zo handig mee.
mvg riek

riek

Geplaatst door riek (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

martijn v o (0), 13 jaar geleden

je zou toch even een logje maken?

arjankempeneers (0) PRO, 13 jaar geleden

Kijk eens goed naar de vacuumleiding van de rembekrachtiger. Trap je rem eens in en zet de motor eens stil, komt je pedaal dan omhoog? Zoja,dan is je leiding lek.

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Pruttelt hij even kortstondig als je opeens gas geeft? Zoja dan mogelijk probleem in de ontsteking (kabels,bougie's,bobine), spuit het eens nat tijdens stationair, als de motor daarop reageert dan weet je het.

riek (0), 13 jaar geleden

o ricky dat ga ik zeker eens proberen.
maar het stationair slecht lopen is opgelost. na heel veel gepiel ben ik erachter gekomen dat op de verbinding van het karterontluchtingspijpje en het slangetje een breuk zat. deze vervangen en loopt mooi stationair in ieder geval iedereen bedankt.
grt riek

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Ok txs voor je feedback.

riek (0), 13 jaar geleden

Dacht ik er eindelijk vanaf te zijn nou niet dus.
de passat doet weer eens vervelend hij loopt nu wel mooi stationair alleen als ik in een keer me gas intrap dan hapert hij even en dan reageert hij pas. als ik bv bij de motor met me hand in een keer vol gas geef dan komt er soms een knal en voelik luchtdruk bij dat gat voor de aanzuig van het luchtfilter. het lijkt wel als ik het een oplos het andere probleem gelijk weer komt. iemand misschien een idee wat ik nu moet doen. alvast bedankt grt riek
ps ricky ik heb net met de prantenspuit de bougie kabels en die bobonie met koeler goed nat gespoten maar bleef gewoon het zelfde lopen.

avandalen (0), 13 jaar geleden

Beste Riek
Dit is typisch een geval waarvan de oorzaak een gammel brandstof relais kan zijn. Je kunt dit relais tijdelijk repareren door de contacten eens even met de hand op en neer te schuiven. Ik heb dit euvel ook gehad. Kijk hier eens:
http://www.avdweb.nl/tech-tips/misleadin...

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Hoe oud zijn de bougie's?
Het porselein van een bobine kan ook gescheurd zijn en dan krijg je ook dit,jou klacht lijkt op cilinderoverslag.

riek (0), 13 jaar geleden

ok ik ga beide dingen bekijken ik hou jullie op de hoogte alvast bedankt

riek (0), 13 jaar geleden

Ok heb de bougie's vervangen en het probleem is er nog steeds. ik vind zelfs dat hij iets minder mooi loopt als hij koud is schommelt de motor best wel en hij loopt niet netjes stationair het brandstof relais moet ik nog even bekijken zou het misschien in de bougie kabels zitten???
mvg riek

riek (0), 13 jaar geleden

Ik ben erachter gekomen dat als ik het stekkertje van de lmm eraf haal hij heel mooi reageert op het gas? er zit pas een nieuwe op, maar deze heb ik uit de UK en ik heb zo een idee dat het uit china komt zou deze misschien niet helemaal goed zijn?
mvg riek

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.