Volkswagen Golf IV TDI: piepende koppeling bij wegrijden

Bouwjaar: 1999

Hallo allemaal,

De laatste tijd heb ik last van een soort laag piepend geluid van de koppeling als ik wegrij (vooral bij koude motor). Wanneer ik gas geef en de koppeling laat opkomen gebeurt dit af en toe en wanneer je hem weer indrukt is het weg. Vanaf de 2e versnelling nergens last van, ook niet bij terugschakelen en als de motor op temperatuur is. Wel heb ik een paar keer meegemaakt dat bij terugschakelen naar zijn 3 (ongeveer bij 80)het probleem ook voordoet.

Tsja het is niet echt makkelijk te omschrijven en bij de garage werd het probleem niet gevonden of kwam het weer net niet voor.. iemand enig idee ?

Yepaap

Geplaatst door Yepaap (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

sequence (0), 19 jaar geleden

Ik heb exact hetzelfde probleem met mijn VW Bora TDI, mijn garage kon ook niet zeggen wat het precies was. Ik denk zelf dat het een wrijvingsgeluid is van de koppelingsplaten. Het geluid maakt ie nu al een jaar (niet altijd, soms) en ik denk dat de auto er wel oud mee kan worden. Lijkt me dus niet iets om je zorgen over te maken.

Dead Silence (0), 19 jaar geleden

Dit probleem heb ik ook met mijn Audi A3, alleen bij optrekken vanuit de eerste versnelling. Toch heb ik het gevoel dat als hij piept, de koppeling minder goed pakt, d.w.z. slipt. Voor de rest heb ik er weinig last van.

Yepaap (0), 19 jaar geleden

Yep dat gevoel heb ik ook dat hij minder goed pakt, maar denk ook wel dat het verder geen kwaad kan. BTW mijn auto is gechipt, hoorde ook dat misschien daardoor (sneller) kan komen.

Yarama (0), 18 jaar geleden

Heb zelf een Bora TDI 66KW en heb er ook heel af en toe last van, vooral bij koud weer, in de 2e en de 3e versnelling. M'n Bora heeft ruim 217000 gelopen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.