Volkswagen Polo: polo start niet getronic srl

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v

Beste mensen graag hulp bij het volgende probleem,

Heb nu sinds een jaar een polo met een start onderbreker van getronic srl tot vanmorgen geen enkel probleem mee gehad. Ik wil vanmorgen de auto starten en nu start deze niet meer. Als ik de sleutel omdraai gingen de lampjes nog wel branden daarna als je verder draaid valt alles uit en hoor je achter het dashboard een electronisch geluid. Na een tijdje +-3 min geeft hij de km stand en de tijd wel weer aan (alleen dan wel reset). Word gek van deze ellende wie kan me helpen? Heb zelf helemaal geen technische kennis maar wil alles proberen!! Als ik het knopje van mijn afst bediening indruk gebeurt er nu helemaal niks meer.. normaal geeft hij geluid en gaan de deuren open nu doet hij helemaal niks meer ook gaan de lampjes niet meer aan als ik alleen het contact aanzet. Batterij ligt het niet aan want dat lamje brand wel groen van de afstanbediening... Wel zware regen gehad misschien is iets nat geworden? Kan nu nergens heen, kan je hiervoor de dealer bellen dat ze naar je toekomen? Of doen ze hier niks aan omdat de startonderbreker niet origineel vw is?

Alle hulp en tips zijn welkom...

polo1983

Geplaatst door polo1983 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Als alle lampjes op het dashboard uitvallen, dan is je accu leeg.
Heb je een voltmeter? Meet dan het accu voltage.

polo1983 (0), 12 jaar geleden

Wel vreemd de accu is van het merk Varta en brand gifgroen dan zal de accu toch goed moeten zijn? Het vreemde is ook dat de km stand en tijd ook wegvallen na het omdraaien van de sleutel en na ongeveer een paar minuten weer terugkomen na wat getik... Kan het ook de startmotor zijn? Een maat zei dat je dan op de startmotor een tik moet geven? Vanavond komt hij langs en gaan we ook accu testen... Wie nog suggesties heeft graag!!!! De man van de automat zei dat het aan de auto lag en niet aan het alarm. Loop elke keer om het half uur naar buiten om te kijken of hij start maar hij doet helemaal niets meer... Lampjes op het dashboard gaan nu ook niet meer aan bij het aanzetten van het contact...

Alvast bedankt voor de reacties.,,,,

JohanDerks (0), 12 jaar geleden

Gewoon even naar het bedrijf waar ze de startonderbreker erin hebben gezet. Elektronisch gezien is er iets niet juist.
Startmotor lijkt me niet het probleem, aangezien de spanning gewoon wegvalt. (reset klokje)

Ik zou als ik jou was inderdaad ook het voltage van de accu meten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.