Volkswagen Golf Plus 2006: portier op slot

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BLF, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 85

Beste VW rijders
Mijn rechtervoorportier kan niet meer open, binnenbekleding verwijderd, maar kan alleen aan het slot als de deur open is. Garagehouder geeft aan dat zie de deur eruit moeten boren/slijpen om de bouten te bemachtigen en dat deze reparatie hééél vééél werk, tijd en centen kost. Maar hoe kan ik het slot bereiken zonder deze gruwelvoorspelling toe te geven.

in afwachting en met vriendelijke groet, een verstokte VW rijder

marcellenoire

Geplaatst door marcellenoire , lid sinds 4 maanden geleden

8 Reacties

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Als de binnenbekleding er af is kun je de metalen plaat toch ook verwijderen ?
Er is nog wel een oplossing , die is ook rigoureus maar met minder werk en schade.
De ruit naar beneden en dan met jamer en lange pen of schroevendraaier het electrische deel van het slot slopen .tussendoor even proberen of hij al open wil.

PeterK011, 4 maanden geleden

Bij een golf V zit er geen metalen plaat langs de binnenkant : het buitenste gedeelte van de deur dient verwijdert te worden. Maar als de deur niet open kan... Je kans eens proberen de klink van buiten open te trekken en met een fijne schroevendraaier het kabeltje los te klikken. Bij een you-tube filmpje werkt dat wel.

Siem Bijman PRO, 4 maanden geleden

Voor je gaat slopen moet je de oorzaak weten.

Ook gehad bij een Golf en toen erachter gekomen dat het slot niet werkte omdat er geen signaal kwam. Oorzaak was een draadbreuk in de ldoorvoer van het inkervoorportier. Zou daar eerst naar kijken want is een veel voorkomend probleem.

PeterK011, 4 maanden geleden

De grootste kanshebber is het slot : is een kwaal bij veel volkswagens. En als de deur niet open kan kan je ook niet bij de doorvoer komen.

HBM, 3 maanden geleden

Ik zou deurslotreparatie.nl ff raadplegen zit in Apeldoorn

marcellenoire, 3 maanden geleden

Beste leden, de soap is nog niet voorbij. Bij de eerste garage werd mij verzocht om de binnenkant van de deur te verwijderen om zodoende de kosten te drukken en een nieuw (ander) slot te bestellen. Oei, bij het verwijderen van de afdekplaat bleek het slot niet te bereiken en stelde vast dat de deur met een knipschaar zou moeten worden verwijderd. dus afgehaakt. Binnenbekleding is er deels af en de deur gaat nog niet open. Naar een VW garage gaan is waarschijnlijk een heel dure zaak. Via YouTube maar eens rondgekeken naar een oplossing om in ieder geval de deur open te krijgen en hierbij het relaas. De achterdeur geopend en de strip (3e afbeelding op de plek van de witte streep) verwijderd die de kopse kant voordeur laat zien . Vervolgens met een schroevendraaier het lipje in het slot naar voren duwen en via het open raam aan de handgreep trekken ( eerste afbeelding boven langs ). De derde methode is bij mij de meest succesvolle. Het kapje van de rechterdeur handgreep met een platte schroevendraaier verwijderen en vervolgens met dezelfde schroevendraaier het lipje naar voren drukken en via de handgreep aan de binnenzijden kun je hem gewoon openen. Mijn garage vroeg zich af hoe ik hem dat geflikt heb en was verrast, hij zal verder zorgdragen voor de verdere afhandeling zonder verder breekwerk, dus opgelucht en vooral bedankt voor de vele aanwijzingen die jullie mij hebben toegestuurd. Ik hoop dat jullie er jullie voordeel mee doen.
p.s Ik had de deurbekleding helemaal niet behoeve te beschadigen en zal naar een vervanging op zoek moeten gaan.
Bedankt en tot . . . . . . . .

. .

Siem Bijman PRO, 3 maanden geleden

Top! Misschien kin je het linkje van you tube plaatsen, heeft iedereen wart aan denk ik die dit overkomt.
nog

marcellenoire, 3 maanden geleden

https://www.youtube.com/watch?v=Fy3KbKkA...
Mijn garage heeft verbaasd gereageerd op deze oplossing, maar ze werkte bij mij dus. alleen heb ik het gehele slotkapje moeten verwijderen en kan het nu zelfs met één vinger, het hendeltje terugduwen, en door het open raam gelijktijdig van binnen open maken. Ik hoop dat ik eenieder een beetje stress kan voorkomen, succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.