Volkswagen New Beetle 2004: Problemen met het dak

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: AWU, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 110

Hoi,

Pasgeleden heb ik het complete dak en frame van mijn beetle cabrio vervangen. Als ik het dak nu wil openen gooit hij halverwege de vergrendeling er op. Als ik het dak in stapjes open doe gaat het dak gewoon helemaal open. Als ik hem dan weer wil sluiten gaat de kap ook goed dicht alleen komt er geen signaal dat het dak op het eind is en als ik nog een keer op de knop druk hoor je het motortje gewoon doordraaien. Als ik het dak dan in de vergrendeling boven de ruit trek, blijft het waarschuwingslampje branden en piepen dat het dak niet vergrendeld is.. Mijn vraag: hoe kan ik het mechanisme zo afstellen dat het dak weer naar behoren open en dicht gaat?

Alvast bedankt voor het meedenken.

Jur1982

Geplaatst door Jur1982 (0) , lid sinds 5 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen New Beetle? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

5 maanden geleden - limbra

Het cabrio mechanisme heeft verschillende sensors en (micro) schakelaars,
ik vermoed het daar ergens fout gaat,
Het beste kun je het cabrio systeem uit laten lezen (VW-dealer), in de meeste
gevallen kan men dan zien (d.m.v. een fout code) waardoor deze storing veroorzaakt wordt,
heb je een 2de hands cabriodak met frame geplaatst ?
zo ja, was dit een werkende constructie ?

    Thnx! Ja, als het goed is was het een werkende constructie... kwam van een andere beetle af inderdaad - Jur1982 (0), 5 maanden geleden
check

Beste antwoord, geplaatst door

5 maanden geleden - Jur1982

Het dak werkt inmiddels weer zoals het hoort.. de sensor die op de gasveer zit zat niet goed vast. Een extra tiewrapje er om en het probleem is opgelost!

    Het gaat om de microschakelaar met onderdeelnr: 1Y0959985A - Jur1982 (0), 5 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen New Beetle of stel zelf een nieuwe vraag.