Volkswagen Polo: Problemen met LPG en koude motor

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 1600

Mijn polo heeft een Necam-G3installatie en sinds er een nieuwe lambdasonde in is gekomen, heb ik het volgende probleem bij een koude motor: de auto start op benzine en schakelt na een paar seconden automatisch over op gas, waarbij de led-indicatie van knippert oranje/rood op continue oranje springt. Dit is nog zoals het hoort. Na een paar honderd meter voel ik een klein schokje van de auto en gaat het (oranje) ledlampje oranje/rood knipperen. De auto is dan teruggeschakeld op benzine. Ik zet dan ook fysiek de schakelaar naar de benzinestand en na eventjes gewacht te hebben, zet ik de schakelaar weer op de gasstand. Het lampje brandt dan oranje en de auto rijdt weer eventjes op gas. Na een paar honderd meter gebeurt hetzelfde: een klein schokje van de auto, ledlampje gaat oranje/rood knipperen. De auto rijdt weer op benzine. Dit gebeurt steeds, behalve op de snelweg als ik rond de 120 km/u rij. Dan blijft de auto wel op gas rijden. Het enige is dan nog dat na een 5 minuten het lampje van continue oranje op continue rood springt, maar de auto blijft wel op gas rijden. Wie weet wat hier mis is en wat ik er aan kan doen om het op te lossen?

hrp

Geplaatst door hrp (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Toledo GT (0), 17 jaar geleden

Dag HRP,

ik zou een afspraak maken bij de gasboer. Ook een LPG inst. kan uitgelezen worden.
Ps. Ik heb zo'n zelfde instalatie en deze schakelt automatisch van Gas naar benzine als er een bepaald minimaal niveau in de tank aanwezig is, weet niet of dit bij jou ook het geval is...dat er misschien toen net iets te weinig heeft ingezeten, zou je je er eens zeker van moeten maken dat er veel gas in zit en dan s'morgens kijken wat er gebeurt. Waarom rijdt ie dan iets later op de snelweg bij constante snelheid wel op gas???? Omdat bij het warmer worden van de auto [ook je kofferbak waar je gastank ligt] het gas als het ware iets uit gaat zetten en misschien op die manier weer wat druk in de tank krijgt....bij een vaste snelheid met warme motor verbruikt je motor ook het minst


Kijk maar of je er wat aan hebt, zou echt een afspraak maken bij een LPG specialist,

suc6,

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.