Volkswagen Passat: raammechanisme

Bouwjaar: 2001

Hallo allemaal,

Ik heb een passat sedan TDI waarvan het raam van het rechter voorportier niet meer dicht kan, erg lastig. Ik dacht dat dit alleen een probleem was dat bij de Golf voorkwam.
Na gedeeltelijke demontage ben ik er achter gekomen dat de kabel gebroken is.
Heeft iemand hier ervaring mee en kun je misschien vertellen of dit (eenvoudig) te repareren is en of aleen een losse kabel te vervangen is.

berk1099

Geplaatst door berk1099 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

wanne (0), 18 jaar geleden

hallo je kan een los mechanisme krijgen in de universele wereld
dat is iets goedkoper dan ongineel het komt ook wel bij passat voor is het zelfde systeem vaak zijn de plastic lipjes afgebroken en bij een nieuw mechanisme vervangen door een stalen lipje succes

berk1099 (0), 18 jaar geleden

Annema bedankt voor je reactie. Plastic lipjes afgebroken? Waarvan dan? Ik heb het gedeeltelijk losgehaald maar het is duidelijk een gebroken kabel. Deze zag er nogal verroest uit. Waarschijnlijk is er water tussen de binnen en buitenkabel gekomen.

Fredo (0), 18 jaar geleden

Op je kabel zitten er normaal gezien 2 verdikkingen waar, met behulp van plastic klipjes, je raam op is bevestigd. Bij de Golf gingen die clipjs geregeld stuk. Een kapotte kabel is een ander verhaal. Gewoon kabel vervangen. De dealer zal je wel een volledig raammechanisme aansmeren (behoorlijk kostelijk), ga dus maar op de universele wereld of op een sloop of zo zoeken
succes

TDIPower11276 (0) PRO, 18 jaar geleden

Je hebt bij de dealer reparatiekits te koop, kost 90 euro volgens mij. als de kabel kapot is gewoon de kit kopen en monteren. Moet lukken

succes

jan5017 (0), 18 jaar geleden

Een late reactie maar beter dan niets. Zo leren anderen er ook nog van.Beste mensen bedankt voor alle goede raad. Het bleek dat de kabel in de onderste geleider geroest was. Vermoedelijk wat regenwater tussen het raam en rubber gelekt. Wanneer een draadje doorgeroest is volgen er snel meer. Alleen een kabel vervangen is volgens mij niet mogelijk na alles gedemonteerd te hebben. Op de sloop een zo goed als nieuwe binnenplaat met compleet raammechanisme gekocht voor E50,--. Uurtje werk maar alles weer OKE. Men vertelde trouwens dat ik m'n eigen raammotorje moest overzetten omdat anders de elektronica deurvergrendeling enz. niet meer goed werkt. Iemand daar ervaring mee?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.