Volkswagen 0: Ratelend geluid uit versnellingsbak

Hallo,

Ik ben in het bezit van een VW Lupo uit '99.
Nu maakt deze bij het stationair draaien een vreemd rammelend geluid uit de richting van de versnellingbak. Bij achteruit rijden is dit geluid ook duidelijk hoorbaar en het begint nu langzaam ook hoorbaar te worden in de eerste versnelling.

Nu zat ik zelf richting het druklager te denken want wanneer de koppeling ingetrapt word is het geluid verdwenen.

Wie is er bekend met tranmissie 'problemen' bij dit type wagen? En denk ik de juiste kant op met het druklager of moet ik het in de bak zelf zoeken??

bvb voor de reacties.

Groeten,

Dennis-010-

Geplaatst door Dennis-010- (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

matthijs26 (0) PRO, 16 jaar geleden

Het druklager dat kapot is maakt geluid als je hem belast,dus als je de koppeling intrapt.Bij jou is het net anders om ,dus naar mijn idee is het niet je druklager maar een lager in je bak.Of dit bij dit type veel voor komt weet ik niet,wel bij een polo,daar schijnt het lopende bandwerk te zijn,als ik tenminste een revisiebedrijf uit schiedam mag geloven waar ik laatst 2 revisiebakken heb gekocht.Succes Matthijs.

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Denk ook dat het aan de bak zelf ligt zo te horen,en ja bij de Polo komt dit wel eens voor en de Lupo heeft dezelfde motor en bak......

Dennis-010- (0) PRO, 16 jaar geleden

Matthijs,

Wat heb je betaald voor een bak en bij welk bedrijf was dat? Neem aan dat dat goedkoper was als een ruilbak bij de dealer halen.

johndoornbosch (0) PRO, 16 jaar geleden

informeer hier maar eens is redelijk met zijn prijzen www.ronaldmorien.nl

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen 0 of stel zelf een nieuwe vraag.