Volkswagen Polo 1997: Remleiding

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AEE, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 55

Hi,

Ik heb een remleiding en een handremkabel die ik wil vervangen.
Echter vraag ik me af wat er precies op de remleiding zit, dien ik hier iets aan te doen zoals vervangen of restaureren?
Vorig jaar was dit nog niet namelijk.

Kan ik de handremkabel ook op een manier repareren of een nieuwe halen?

Is dit APK afkeur?

Alvast bedankt voor de reacties.

TachoTech

Geplaatst door TachoTech , lid sinds 10 maanden geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 10 maanden geleden

I beide gevallen heeft de roest toegeslagen , de remleidingen zijn aangetast , voorzichtig uit de klemmetjes halen en goed afschuren , blijft er blank metaal over zonder putcorrosie dan tectyleren en klaar , blijven er flinke zwarte kraters over dan leiding vervangen , denk dat het het laatste word.
Handremkabel is als zodanig nog geen probleem als de stalen mantel nog heel is is deze gebroken of breekt hij als je hem buigt dan kabel vervangen , is de kennis aanwezig om dit bij vervangen tot een veilig einde te brengen ?

    Oke top, thanks voor de tip! Kennis is zeker aanwezig met hulp van een vriend (automonteur). Ik doe echter veel zelf aan de auto maar dit laat ik toch even doen denk ik. Vraag me wel af hoe het binnen 1 jaar kan dat die remleiding zo aangetast is. - TachoTech, 10 maanden geleden

kaleido 1 PRO, 10 maanden geleden

Was vorig jaar ook al het geval , ze zien wel eens wat over het hoofd of het was nog niet zo erg , is er nu bij de keuring wat van gezegd dan of is dit een eigen observering ?

    Dit is een eigen observering hij hoeft pas over 5 maanden gekeurd te worden. Ik neem zelf eens in de zoveel maanden een kijkje op en onder de auto puur uit eigen interesse. - TachoTech, 10 maanden geleden

kaleido 1 PRO, 10 maanden geleden

Dan ben je goed bezig , deed iedereen dat maar , succes met het schuren .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.