Volkswagen Passat: schommeling toeren na vervangen automaatbak olie

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 130pk

Hallo,

Ik heb de olie + het filter van de automaatbak laten vervangen voor nieuwe speciale ATV olie voor gebruikte automaatbakken en een nieuw filter.
Nu is de automaat hierdoor er niet beter van geworden, de automaat zoekt erg naar de juiste versnelling waardoor hij erg schommelt in toerental en licht bokt.
Heeft iemand heir een verklaring voor? De auto heeft 338.000 km gelopen

Ernst25

Geplaatst door Ernst25 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik hoop dat je ATF bedoelt??? Misschien te weinig of juist veel te veel gevuld??? Nogmaals volgens voorschrift het niveau controleren en eventueel bijvullen of af laten lopen.. Er bestaat wel iets als ATV olie maar dat is een 15w/40 en totaal niet geschikt voor een automaat..

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

En als dat wat Cor zegt goed is dan moet je hem laten uitlezen en kijken of er een storing in staat maar ik denk zelf van niet. Is het je eigen auto of heb je dit gedaan voor een klant?
Niet om het een of ander hoor maar meestal zijn automaatbakken van vw/audi allang dood bij dit soort hoge km standen dus of de bak had al kuren (ook omdat je zegt dat hij er niet beter van is geworden) of je hebt het verergert door juist te doen, dus olie te gaan verversen of misschien toch verkeerde olie en heb vaker gehad dat een automaatbak na verversen het juist slechter gaat doen.

Ernst25 (0), 11 jaar geleden

Cor, ik bedoel inderdaad ATF.
Ricky, het is mijn eigen auto.
Deze week controleer ik het oliepeil van de bak weer, ik hoop dat het daaraan ligt anders ben ik toch bang dat er een andere bak onder moet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.