Volkswagen Touran: slechte radio ontvangst

Bouwjaar: 2003

Klant kan met zijn originele af fabriek radio alle zenders probleemloos opzoeken en opslaan, maar tijdens rijden is de ontvangst gewoonweg slecht.Ervaring??

PS Hoe demonteer je de radio uit het dashboard??

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (140) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Roy10511 (0) PRO, 19 jaar geleden

Als ik dit verhaal zo lees zou je toch denken dat er misschien iets is met de aansluiting radio! Alleen bij rijden storing, misschien iets met snelheissignaal in iso stekker! Weet alleen niet of die er in zit neem aan van wel. Hoe de radio eruit moet weet ik niet maar meestal zit er een kapje voor of zo volgens mij. Gr Roy succes.

Roelof10198 (0) PRO, 19 jaar geleden

Bij vw in het algemeen bouwen wij een antenne versterker in die kun je kopen bij vw dealer kost ongeveer 15 a 20 euro en de tijdt die er mee bezig bent

Siem Bijman (140) PRO, 19 jaar geleden

Foutje bij het invullen jongens.Het is geen Transporter, maar een Touran.

erik2819 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoi,de radio is te demonteren door de omlijsting eruit te wippen met bv een kunstof wig,ze kunnen erg vastzitten!Onder de omlijsting zitten vier torxboutjes.Het snelheidssignaal komt via CAN-bus binnen.De voeding voor de antenneversterker gaat rechtstreeks door de coax antennekabel en komt achter uit de radio.Voor een universele radio zijn hiervoor splitters verkrijbaar.Zorg ook dat je de pin-code van de radio hebt voordat je hem er helemaal uithaalt.Soms zitten er twee antennekabels op maar ik heb ook weleens een originele radio gemonteerd waar twee aansluitingen op zaten en maar een antennekabel in de auto en die werkte toch goed.
Volgens mij zit de antenne in de achterruit.

Siem Bijman (140) PRO, 19 jaar geleden

Bedankt Erik.Herken je de klacht overigens bij dit type?

erik2819 (0) PRO, 19 jaar geleden

Nee,geen bekende klacht.

Siem Bijman (140) PRO, 19 jaar geleden

Klant is vanmorgen even geweest om eea te bekijken.Wilde net de omlijsting demonteren toen ik zijn autotelefoon zag zitten die vlak naast de radio gemonteerd zat.Ooit eens eerder een storende radio-ontvangst gehad bij een Mondeo dat werd veroorzaakt door de autotelefoon.Die hebben we losgeschroefd en even verplaatst en ook nu leek het goed te zijn.Even afwachten komende tijd of dit inderdaad de oorzaak is.Want het vreemde is dat de auto met draaiende motor in onze werkplaats een prima ontvangst had op vrijwel alle zenders.Gaat hij rijden heeft hij bepaalde gebieden waar de radio-ontvangst zeer slecht was.

dupl-u-853-5dd148a70ce3f+micra (0), 19 jaar geleden

Is de RDS niet defect, dat de frequenties niet meegaan.
Ik heb mijn telefoon (nokia) ook precies naast mijn radio (ook Touran) en de Cark-91 zelfs precies onder de radio gebouwd, maar gaat perfect. Daarnaast zijn er regio's die diverse zenders slecht doorgeven, denk aan grensgebied etc.

Siem Bijman (140) PRO, 19 jaar geleden

Klant is teruggewesst met de mededeling dat het nog niet goed was.RDS is wel ok.Denken nu aan de versterker van de antenne, boven linkerzijruit.Daar zit trouwens ook de antenne in verwerkt (niet in de achterruit).Wordt dus vervolgd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.