Volkswagen Passat: slechte radio-ontvangst met NIET-fabrieksradio

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Ik heb slechte radio-ontvangst met een Sony autoradio. Dit is dus geen VW ingebouwde radio, maar een later gekocht type. De ontvangst in een andere auto was wel goed.

In deze Passat zit een dubbele antenne (ook wel antenna-diversity genaamd), met twee plugjes in het dashboard. Om dit te koppelen aan de enkele-ingang-antenne van de Sony heb ik een Signat koppelmoduul gekocht welke ook op de 12V is aangesloten. De ontvangst is echter zeer, zeer, belabberd.

Iemand een idee of oplossing?

Dixan

Geplaatst door Dixan (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Probeer het eens zonder die module met alleen een verloop kabeltje.

Dixan (0), 13 jaar geleden

Dit was ook mijn plan toen al, maar een radio inbouwen is nou niet het fijnste werkje. Als de kabels er eenmaal e-i-n-d-e-l-i-j-k inzitten wil je dat ding er niet meer uithalen... Maar ja, het moet toch, he?

Vandaag heb dit geprobeerd en de ontvangst is veel beter, maar toch nog niet je-van-het. Ook maakt het voor de ontvangst niets uit of ik de mantel van de coax kabel gebruik of de kern. Je zou verwachten dat de mantel aan het chassis van de auto zit en dat dit dus geen ontvangst tot resultaat zou hebben. Morgen ga ik maar eens naar de winkel die mij de Signat module hebben verkocht. Eens zien of zij het weten.. Tenslotte is die moduul ook niet echt zo goedkoop.. 32 Euro..

Dixan (0), 13 jaar geleden

Even een update, misschien dat iemand er in de toekomst iets aan heeft.

Na een bezoek aan de leverancier van de Signat koppelmodule kwamen we erachter dat de door mij gekochte module defect was. Een nieuwe uit de verpakking ging ook snel kapot.. Blijkbaar zit er in deze auto's een actieve antenne versterker vlakbij de antenne. Deze wordt, dmv de zogenaamde fantoomvoeding, gevoed via de coax van de antennekabel. Als er nu een voorruit in hoort met een antenne, en deze gaat kapot (zoals bij mij), zou de vervanger van de ruit voorzichtig te werk moeten gaan geen kortsluiting te veroorzaken. Degene die bij mij de ruit heeft vervangen was niet zo voorzichtig. De kabel is kortgesloten, en de antenne is waardeloos geworden. Net zoals de actieve module, want die blaas je dus op! Let er dus op dat, als de ruit vervangen moet worden, ze weten wat ze doen. Een klacht naar de betreffende garage gaat er eerdaags uit.. wordt vervolgd..

Het geld voor de defecte module heb ik teruggekregen, wat ze m.i. niet hadden hoeven doen. Heel goede service van deze auto-audiospeciaalzaak in Helmond!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.