Volkswagen Golf IV: Slot achterklep Golf Variant

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDI

Heren,

Mijn achterklep wil niet meer op slot. Als ik de achterklep open doe en ik beweeg handmatig de grendel(of hoe dat heet) dan hoor ik geen enkele klik en valt ie direct weer open. Is dit misschien een losgeschoten veetje of iets dergelijks of moet ik het hele slot vervangen, of misschien alleen het onderste gedeelte, dat met torx vast zit op het kofferdeksel?

Met vriendelijke groet,

KR

dupl-u-10286-5dd147ceba1f5+KR

Geplaatst door dupl-u-10286-5dd147ceba1f5+KR (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Je zult eerst het paneel van de achterklep moeten verwijderen om te zien wat er aan de hand is,misschien inderdaad iets los.

dupl-u-10286-5dd147ceba1f5+KR (0), 14 jaar geleden

Het paneel is verwijderd. In het slot, links zit een soort palletje met daaraan een veertje, volgens mij zorgt deze ervoor dat het slot dicht klikt, klopt dat? Het lijkt of deze te ver naar buiten staan, want als ik hem een beetje heen en weer beweeg dan houdt het slot de schroevendraaien(testen) wel iets tegen, maar kan ik hem ook zo weer omlaag duwen...

In ieder geval alvast bedankt

dupl-u-10286-5dd147ceba1f5+KR (0), 14 jaar geleden

Er zit een soort pompje welke het slot opent of op slot doet(met stangetjes), aan dat pompje zit een stekker, die gaat naar de microswitch in het slot, deze microswitch is helemaal geoxideerd door ruitensproeivloeistof, want die slang is ook lek.

Nu mijn vraag, wat doet de microswitch, is deze alleen voor het lampje op het dashboard of stuurt deze ook het eerder genoemde pompje aan?

Ik kan met de sleutel in het slot van de achterklep gewoon de centrale deurvergrendeling bedienen van de andere 4 deuren. Bij het omdraaien van de sleutel in de achterklep gebeurt in de achterklep zelf echter helemaal niets.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.