Volkswagen Bora: Storing ABS VW Bora 1.9TDI 110PK Highline

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 110 pk TDI

Hallo,

al een tijdje heb ik een storing aan m'n ABS-systeem van de auto. Toen ik de auto kocht, bleef het lampje van het ABS branden. Na uitlezen bleek dat de rechterwielsensor kapot was. Deze is toen vervangen en heel lang heb ik er geen probleem mee gehad.
Een paar maanden terug begon het ABS-lampje af en toe te branden. Na uitlezen bleek dat de linkerwielsensor de foutmelding gaf. Deze is ook vervangen maar het probleem was (is) niet weg. Volgens de garage was er een steen in de ring gekomen waar de wielsensor boven zit. Er waren een paar tanden weg waardoor de sensor niet meer goed kon meten wat de omtreksnelheid van het wiel is. Na visuele controle bleek dat de ring nog goed was.
Als het ABS lampje brand is er dus een storing en werkt het ABS niet. Af en toe brand het lampje niet en dan werkt het ABS wel. Als ik met hoge snelheid rem (of hard rem), remt de auto goed. Alleen onder de 30 km/h treedt het ABS in werking. Het maakt dan niet uit of ik maar een beetje rem of hard. Je voelt (en hoort) dat de ABS-pomp aanslaat. Het lijkt wel of het ABS ‘denkt’ dat 1 wiel blokkeerd. Ik moet de auto dan helemaal stil zetten en dan slaat de pomp af. Wanneer ik weer weg rij, is er niets aan de hand tot ik weer rem en onder de 30 km/h kom. En na verloop van tijd blijft het ABS lampje branden en geeft de boordcomputer ‘ABS fehler’ aan.

Heeft iemand een zelfde soort probleem gehad of weet wat de oorzaak kan zijn?

Gr,
Wilfred

TREK8000

Geplaatst door TREK8000 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Hoogstwaarschijnlijk zit het probleem in de zekeringkast bovenop de accu,vervang eerst deze maar eens,komt wel eens voor dat de zekeringkast van binnen defect is,en geeft dan de raarste storingen.
Wat je ook zou moeten doen is de sensoren met de testkast in meetwaarden controleren,je ziet dan de snelheden per sensor,en dan kun je zien of er een sensor is die afwijkt of van snelheid verspringt.
Maar een defect aan het abs regelapparaat zelf komt ook wel eens een keer voor,zijn ook terugroepactie's voor geweest.

Ricky,

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Inderdaad, vaak zijn de grote zekeringen geoxideerd, alhoewel je er soms niets aan kunt zien. De boel schoonmaken en met'n contactspray bewerken geeft al vaak de oplossing.

Gr.

TREK8000 (0), 16 jaar geleden

Naar de zekeringkast op de accu ga ik dit weekend eens naar kijken. Wellicht dat daar de oorzaak ligt.

De wielsensoren en de ring kunnen het eigenlijk ook niet zijn omdat het ABS al een foutmelding geeft als ik de auto start. Als daar de fout zou zitten, dan kan er pas een foutmelding komen als de auto gaat rijden.

Wat zijn nog meer voorkomende problemen aan het ABS van de Golf 4/Bora?

Gr,
Wilfred.

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Bij 'n defecte sensor brandt de lamp ook meteen.............

GR.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.