Volkswagen Lupo: Storteren van de motor

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Hallo

Na een tijdje te hebben gereden en nadat de motor warm is begint de motor ineens te storteren. Het is net of hij nog maar op twee cilinders loopt. Eergisteren heb ik de bougies vervangen, maar na een tijdje te hebben gereden weer het zelfde probleem, de motor storterd als een gek.
Als ik de motor uitzet een tiental seconden wacht en daarna weer start is het probleem weer tijdelijk verholpen.
Nu zitten er geen bougiekabels onder de motorkap maar één unit waar een stekker met 4 draadjes ingaat en waar dan weer 4 bougiedoppen onder aan uitkomen.
Moet ik deze unit( wat volgens mij gewoon geintergreerde bougiekabbels zin) vervangen, of moet ik verder zoeken. Wie kan mij helpen???

lupogradus

Geplaatst door lupogradus (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Lupo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan T (20) PRO, 18 jaar geleden

eerst verder kijken deze motoren hebben nogal snel last van een lekke koppaking ; gebruikt hij koelwater?
laat ook de motor uitlezen want dan weet je misschien meer.
kijk ook de aan sluitingen van de vacuum slangen eens na of ze niet lekken.
groetjes jan.

lupogradus (0), 18 jaar geleden

Beste Jan

Donderdagmorgen laat ik hem uit lezen. Hij gebruikt geen koelwater en rookt ook niet. Het storteren is vandaag alleen maar erger geworden. Gisteren liep hij nog als een zonnetje en vanmorgen met het starten was het al direct mis. Ik moest naar het werk en hij storterde de hele weg. Tot mijn verbazing was het storteren nadat hij een uur had gestaan over. Onderweg had hij af en toe nog wel de neiging maar het ging goed. Vanavond thuis nadat hij twee uur had stil gestaan was het weer helemaal mis. Morgen laat ik hem stil staan en donderdag wordt hij dus uitgelezen.

mart-vervoort (0) PRO, 18 jaar geleden

misschien jetempsensor of lambasonde. even uitlezen

jan T (20) PRO, 18 jaar geleden

lupogradus ikben benieuwd wat er uit komt.
groetjes jan.

lupogradus (0), 18 jaar geleden

Nou jan T, hij loopt weer als een zonnetje.

Hij is uit gelezen en hij liep nog maar op twee cilinders, ik heb inmiddels het bobineblok vervangen. Dat was gelukkig het enigste probleem en dat is dus opgelost.

Bedankt voor de gegeven aandacht.

Groetjes

jan T (20) PRO, 18 jaar geleden

prachtig toch dan kan je er weer met plezier in rijden.
groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Lupo of stel zelf een nieuwe vraag.