Volkswagen Golf: Stotterende auto en niet houden van zijn stationair toerental

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Momenteel heb ik probelemen met mijn auto.Een tijd geleden heb ik hem afgetankt en ben ik naar Antwerpen gereden.Opeens begon mijn motor raar te lopen.Op de snelweg is er niets aan de hand maar als hij een stoplicht ziet begint hij te dalen in zijn toerental.Elke keer loopt hij op 600 toeren wat zowiezo al te laag is,waarbij hij soms daalt naar 400 toeren.Meestal pakt hij hem daarna wel weer op naar 600 toeren maar het wilt ook wel eens zo zijn dat hij hem uitgooit.( hij schommelt )
Ik ben er zelf mee aan de gang geweest.Heb me gasklep schoongemaakt, me carter ventilatie slang eraf gehaald en kwam ik tot de grote verbazing ''white slutch'' .Vervolgens ging ik verder kijken en kwam een bakje tegen waar de carterventilatieslang aan vast zit helemaal vol zat met ''water''.Ik heb hem helemaal droog gespoten met een lucht pistool.Heb me olie eruit laten lopen en een nieuw olie filter erop gezet.Vervolgs compressie gemeten maar nergens had hij een lekkage.De bougies waren van roestvormige kleur wat betrekking heeft met dat water.
Ik heb zelf het gevoel dat er water in mijn blok zit.de Lamdasonde geeft geen code af.

Zijn er nog opties om mijn motor hogere toeren te laden draaien dan de minimale 600.Het afstellen van de verdeler heeft geen zin aangezien dit computergestuurd wordt.Wellicht ligt het aan me luchtmassameter of stationairtoerentalsensor of een softwareprobleem.

Kan iemand mij hiermee helpen of advies geven.

Alvast bedankt!
Groet,
Elroy

Elroy86

Geplaatst door Elroy86 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

gasklephuis moet na schoonmaken opnieuw ingeleerd worden met diagnoseapparaat bij dealer of VAG-COM.

Klacht die he hebt is typisch en bekend verschijnsel bij 1.6 motoren.

Elroy86 (0), 16 jaar geleden

Wat bedoel je met opneiuw inleren?Hoe moet ik dat doen?
En zorgt dit er ook voor dat die slutch weggaat?

wacht graag je reactie af

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.