Volkswagen Polo: Stuurbekrachtiging POLO 2002 defect

Bouwjaar: 2002

Hallo,
Wie o wie kan mij helpen met het volgende.
Ik heb een POLO uit 2002 welke sinds kort een stuurbekrachtigings probleem heeft.
Als ik snel aan het stuur draai gaat het stuur heel zwaar (zonder bekrachtiging) als ik rustig aan het stuur draai dan gaat het wel goed. Kortom dit is ronduit gevaarlijk. Het lampje van de stuurbekrachtinging heeft even een keer gebrand maar is nu gewoon uit. Wie weet wat hier aan de hand kan zijn. Is dit een kwestie van vloeistof bijvullen? (zo ja waar kan je deze dan bijvullen, ik zie onder de motorkap hiertoe geen mogelijkheid) Is er iets naders aan de hand. Alvast bedankt voor jullie reacties.
Groeten,
Remon

kolakol

Geplaatst door kolakol (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

Er zit elektrohydraulische stuurbekrachtiging op, dit wil zeggen dat een elektromotor een stuurbekrachtigingspomp aandrijft.
Deze pompen gaan wel is defect, het kan ook zo zijn dat de aansturing of regelapparaat niet goed meer werkt.
Het oliepeil is wel te controleren--> er zit een groene dop verscholen voor de accu(deze zit diep dus je hebt er denk ik overheen gekeken) daar zou je evt wat bij kunnen vullen, maar dan is er dus al wel iets mis aangezien er ergens stuurbekrachtings olie verlies is.
Mijn advies is om de auto(zo snel mogelijk) uit te laten lezen bij een garage( rij voorzichtig, want dit probleem is ronduit gevaarlijk)
suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.