Volkswagen polo: Temperatuur polo 37Kw loopt op reden onbekend

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0 37Kw

Bij het rijden met een snelheid van ca 80 km/u loopt de temperatuur in de max en gaat rood waarschuwingslampje knipperen. Zodra vtg stopt en stationair laat draaien zakt de temperatuur onmiddelijk naar de normale stand (ca. 90 graden). Ik heb de thermostaat verwijderd en het hele systeem doorgespoeld het resultaat blijft echter het zelfde. De koelvin slaat gewoon aan. vreemd is wel dat ondanks de hoge temp de kachel koude lucht blijft blazen. Hij veliest geen koelvloeistof en ik heb geen lekkage kunnen vinden.
Ik ben enigzins radeloos. Opties zijn nog kapotte waterpomp, lekke koppakking of defecte temperatuursensor. Ik heb echter nog niets gevonden dat op een van deze euvels duidt. Wie kan mij de gouden tip geven.
b.v.d. & m.vr.gr. Harry

H.Honda

Geplaatst door H.Honda (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan84 (0), 16 jaar geleden

controleer eerst maar eens je waterpomp.

ik neem aan dat je wel al een nieuwe thermostaat hebt gemonteerd ? dus niet het systeem doorgespoeld en terug de oude thermostaat hebt geplaatst ?

Stefan

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

lijkt op lucht in het kachelsysteem
is al eerder zo n probleem geweest
kachel slangen omwisselen en de hoogste lolaten en dan hooghouden tot de vloeistof eruit komt via de kachel
dan monteren en afvullen

H.Honda (0), 16 jaar geleden

Ik heb de kachel ontlucht maar het probleem bleef. Vandaag maar de boel gedemonteerd en inderdaad, de waterpomp. Het schoepenradje draaide los om het asje (hab ik nog niet eerder meegemaakt)
Gelijk maar de hele handel vervangen, alles lag toch los. Probleem opgelost temp en kachel weer oke.
Bedankt voor jullie reactie's.
M.vr.gr. Harry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.