Volkswagen Golf: Tikkend geluid

Bouwjaar: 1987

Hey mijn golf 1800 8v rijd na 17 jaar nog steeds perfect maar een s in de zoveel tijd als ik zo'n 50 km op een dag heb gereden en ik maak een scherpe bocht begint er rechtvoor iets te tikken net alsof je over zo'n witte markeer streep rijd en dat gaat steeds harder todat het ongeveer klinkt alsof er een stalen pijp tegen het schutbord aan slaat.dit hou ie ongeveer 1 tot 5 km vol en daarna is het weer helemaal weg. bij de garage geweest waar 4 maanden geleden de rechter aandrijfas is vervangen.Deze zeggen dat de aandrijfas nog goed is.Wat kan dit zijn.

-Doet het niet in een bocht naar links.
-Doet het 2x zo hard in een bocht naar rechts.
-Doet het ook (meer) bij hobbletjes.
-Doet het harder bij het optrekken.

Hbaken

Geplaatst door Hbaken (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

homokneet van de aandrijfas is mogelijk.

Hbaken (0), 19 jaar geleden

Dacht ik ook aan maar er zit geen speling op en dan moet het geluid er altijd zijn dacht ik, want zo rijd ie 100 km goed en zo begint het weer. Of kan het dan toch de homokineet zijn?

Johan5581 (0), 19 jaar geleden

Kan inderdaad heel goed je homokineet zijn, als het optreedt bij scherp sturen.

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

soms moeilijk te voelen of er speling opzit.

maar idd een homokneet kan soms lastig zijn.

duskan af en toe ook even stil zijn.

maar als jouw was reed ik er eerst mee door, als het de homokneet is word het erger en weet je ook meteen welke homokneet dit doet.

ik zelf dacht aan de buitenste.

phollegien (0), 19 jaar geleden

Het kan ook alleen de hoes zijn. Die loopt dan in de bocht aan....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.