Volkswagen Transporter: turbo omt pas in bij 2600 toeren

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: td 1900

turbo komt pas in bij 2500 toeren lucht massa is goed (getest) dealer heeft geen duidelijke oplossing

ach taxi

Geplaatst door ach taxi (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Potlood (0), 17 jaar geleden

Ach Taxi,

Zo op het eerste gezicht lijkt het er op dat de Waste-gate open blijft staan. Dit is een klep waarmee de turbine ge-bypassed kan worden en zit geplaats op het turbine huis. Ik zou deze eens goed controleren.

Ik hoop dat dit je verder helpt,

Hoor van je,

Met vriendelijke groet,

Harrie

PeWe8940 (0) PRO, 16 jaar geleden

Deze Turbo Heeft Geen Washed Gate, Maar Is Variabel. Vacuum Slangen Vast? Zitten De Intercoolerbuizen Nog Goed Vast. Klemmen Slijten Nog Wel Eens Uit Waardoor Deze Niet Meer Volledig Afdicht En Je Druk Kwijt Raakt Bij Lage Turbodruk. Vooral Slang Boven Versnellingsbak. Vaak Herken Je Dit Al Door De Zwarte Olie Rond De Aansluitingen.

Chris

Potlood (0), 16 jaar geleden

Vriend Chris,

Deze turbo heeft wel een waste-gate en al helemaal geen intercooler, maar het loopt al tegen bed tijd. Het betreft hier een 1.9 TD transporter met een zogenaamde soft turbo!! Dit staat overigens ook vermeld boven aan dit topic. Aangezien Ach Taxi niet meer reageerd zal het probleem wel opgelost zijn en heeft men niet de behoefte deze met ons te delen.

M.v.g,

Harrie

PeWe8940 (0) PRO, 16 jaar geleden

Harrie

Als ik het verhaal lees, is er sprake van een luchtmassa, welke goed is. T4 met soft turbo heeft geen luchtmassa meter.
Ik neem aan dat er hier dan sprake is van een T5 met een 1,9 pompverstuiver motor.

Chris

Potlood (0), 16 jaar geleden

Chris,

Hier zou je wel eens een punt kunnen hebben. Denk idd niet dat Transporters van 2004 nog een echt 1.9 TD hebben met roterpomp. Je hebt gelijk, mijn excuses.

M.v.g,

Harrie

johndoornbosch (0) PRO, 16 jaar geleden

1,9TDI van 2004 is een pd motor axb of axc en deze turbo is variabel , en de turbo's van deze motoren willen wel eens overlijden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.