Volkswagen Golf: V6 4 motion neiging tot afslaan met warme start

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.8 V6

Ben sinds kort in het bezit van een Golf IV V6 4Motion uit 2002 met 72.000 km op de teller. Ondanks dat de auto nog vol in de garantie zit ervaar ik 2 problemen die ik niet kan thuis brengen en waar de dealer (althans tot nu) geen raad mee weet. Als de motor warm is en je wilt de motor starten dan heeft de motor moeite het juiste toerental te "vinden". De naald van de toerenteller gaat heen en weer tussen de pakweg 100 en 1200 toeren. Het resultaat is uiteindelijk afslaan of goed lopen. Dit fenomeen doet zich overigens niet altijd voor maar ongeveer 3 op de tien keer.Tevens is het opvallend dat de vin van de koeling vaak aanslaat. Met warme motor ok, maar met koude motor terwijl de naald van de temp.meter de 90 graden nog niet eens heeft bereikt ? Uiteraard naar de dealer geweest en laten uitlezen zonder resultaat! Iemand suggesties?? Alvast bedankt voor de moeite !!

bertus43

Geplaatst door bertus43 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Zou als eerste temperatuursensor laten vervangen en gasklephuis reinigen en in basis laten zetten,dan verder kijken.
Maar als de auto nog vol in de garantie zit zou ik hem weer daar langsbrengen,er zit iets fout,en aangezien je garantie hebt is het aan hun om het op te lossen.

Ricky,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.