Volkswagen Golf2 1.6 CL 8v: vage zoemende geluiden bij gas geven in versnelling

Bouwjaar: 1992

Hoi,
Ik heb sinds een paar maanden last van een vreemd, licht zoemend, geluid als ik gas in een versnelling. Vooral van de 2e naar de 3e is er een zacht zoemend/fluitend geluid, dat dan weer voorbij is als je niet meer gas gaat geven. niet storend, maar wel vreemd. Als ik gas geef zonder versnelling hoor ik niks. dus moet het iets met mijn schakelbak te maken hebben? of met mijn gaspedaal? Ik heb al mijn schakelbakolie ververst, maar dat veranderde niets. iemand meer inzicht in dergelijke vage geluiden bij het schakelen?

dircus

Geplaatst door dircus (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

D.K.CARS1858 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo, je zal te maken hebben met lagers in de versnellingbak vb de lagers van de twee hoofdassen die stuk aan het gaan zijn.
Heb je bij het aflaten geen glinsters van metaal waargenomen in de olie.Het is inderdaad zo als je koppeling indrukt je de assen ontlast en ze loos draaien . Bij belasting (bij optrekken en alsook naargelang de snelheid komt er meer druk)gaan ze gaan zingen.Laat eens een vrijblijvende proefrit doen door een ervaren Volkwagenmech.
Kurt

blijegeit (0) PRO, 19 jaar geleden

vermoed iinderdaad lagers in je versnellingsbak


suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.