Volkswagen Polo : Verbrande koppelingsplaten (algemeen)

Als ik een vraag heb is het altijd een verrekes vreemde vraag. In het verhuurbedrijf wat we hebben is een klant teruggekomen met een ongelooflijk verbrande koppelingsplaat.
Zo erg verbrandt dat de koppelingsplaten niets meer deden, je kan de koppeling intrappen, in een versnelling zetten, platen op laten komen en er gebeurt niets, of dat de bak in neutraal staat.

Mijn vraag, wat kan die klant uitgevreten hebben? We zitten hier natuurlijk in een bergachtig gebied (ik woon in Centraal-Amerika), maar dat mag geen excuus zijn. De auto is al zo vaak verhuurd, we hebben zelfs meerdere van deze Polo´s (1.6 Sedan uitvoering 2004 model) , die al het dubbele aan kilometers hebben gelopen dan deze, en dat zonder enkel probleem. De klant heeft die auto 3 dagen mee en komt terug in deze staat. Voorheen geen enkel probleem met de auto, zelfs geen slippende koppeling en de auto heeft amper 40.000 km. gelopen.

De koppelingsplaten en de drukgroep zijn er al onderuit en inderdaad de platen zijn tot het randje versleten. Inmiddels al nieuwe platen opgezocht en die zijn we er nu aan het inzetten.

Probleem is, deze klant wil volgende week weer de auto huren, maar wat moet ik die gast in zijn oren knopen of waar moet ik op letten dat er weer niets iets miraculeus gaat gebeuren?

guate

Geplaatst door guate (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Santa (0), 17 jaar geleden

Verhuur hem een automaat! Dit is ogenschijnlijk zo'n pedaalridder die WEL gas geeft, maar de koppeling NIET op laat komen...............

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Waarschijnlijk hebben ze er iets mee voort getrokken. Ik zou me wel 2 x bedenken alvorens deze klant weer een auto mee te geven. Ga in ieder geval van te voren met klant de auto controleren om vast te stellen of die in goede staat is. En dit na binnenkomst weer te doen. En verhoog anders de borg, dan heb je in ieder geval iets! Succes!

Sytze

Santa (0), 17 jaar geleden

Dat ZEG ik, GAMMA! Sorry, bedoel AUTOMAAT!

guate (0), 17 jaar geleden

Iets mee getrokken denk ik zo niet..... maar rijdend op de manier zoals Santa zegt kan ik me wel iets mee voorstellen. Daar zat ik ook aan te denken, maar misschien zag ik iets anders over het hoofd wat ie gedaan kon hebben. De klant is een 22 jarige gast uit Europa, dus normaal zou ik denken dat die wel weten hoe een koppeling werkt (en niet zo´n Amerikaan die alleen automaat gewend is), maar dan nog vond ik het ongelooflijk vreemd om met een in-perfecte-staat zijnde Polo weg te gaan en terug te komen met een koppelingsplaat van nul komma nul. Helaas hebben we geen automaat om te verhuren, anders zou dat een ideale oplossing zijn. Bedankt voor jullie antwoorden.

Igor

mart-vervoort (0) PRO, 17 jaar geleden

hebben ze niet om gewisseld met hun eigen polo. je hebt overal mensen voor . ik kyk nergens meer van op.

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

kijk, alles kan dus zelfs een koppeling versleten met 40.000 km.

je bent de eerste niet en zeker niet de laatste waar dit bij voorkomt.
waarschijnlijk zal dit probleem met de koppeling ook al eerder ongemerkt zijn begonnen.

in 3 dagen een koppeling tot aan het randje versleten lukt eigenlijk niet eens met abnormaal gebruik.
of ze moeten een stacaravan bij fikse helling op hebben getrokken en daarmee met slippende koppeling konstant hebben gereden.

zou dit probleem eens voorleggen aan de importeur van vw aldaar. wellicht een materiaal fout.

stefan84 (0), 17 jaar geleden

Iets vooruit getrokken ?

misschien probeerde ze een vrachtwagen ( 40 ton ) uit de modder te trekken!wel aardig van die mensen,alleen niet zo goed voor de auto!

of hebben ze steeds met de handrem erop gereden..

idd een echte pedaalridder :D

guate (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor jullie antwoorden. Importeur benaderen heeft geen zin, dit is een Latijns-Amerikaans land en zodra de auto verkocht is (en dus het geld binnen is) is er eigenlijk geen nazorg meer. We kunnen naar de importeur stappen en die zegt doodleuk... weet ik niet, mogen we niet en kennen we niet...morgen ben je de eerste en als je niets meer hoort van ons dan kan het gewoonweg niet.....

Met de handrem erop krijg je zo´n irritante pieptoon, wat volgens mij zo irritant is dat je kost wat kost die handrem wel los wilt gooien.

Blijf het nog steeds vreemd vinden om op 3 dagen tijd de koppelingsplaten tot niks op te gebruiken, maar we zullen zien wat we volgende week gaan doen.

dutch123 (0), 17 jaar geleden

Als de klant weerkomt, vraag hem dan of hij je even ergens kan afzetten met de auto. Dat kun je zonder dat hij het weet, kijken hoe hij rijdt.
Daarnaast zou ik de platen van de auto die hij meekrijgt van te voren even bekijken. (dat kan toch via een inspectiegat op de bak)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.