Volkswagen Golf III: Verbruik??

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 GL TD

Wat is het gemiddelde brandstofverbruik van deze wagen. Ik ben laatst naar Duitsland gereden en kon met 50 liter ongeveer 800 km rijden (1:16). Ik heb rustig 120 gereden. Ik heb het gevoel dat er meer uit deze bak te halen valt. Ik rijd nu korte stukjes en heb het gevoel dat de tank veel sneller leeg raakt, ik heb hier nog geen cijfers voor. Moet nog even met de dagteller rijden en een volle tank.


Iemand ervaring hiermee. Of valt het allemaal mee

Taco7

Geplaatst door Taco7 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Op www.autotrader.nl kun je het verbruik zien,maar dat is geheel afhankelijk van je rechtervoet.
Luchtmassameter/temperatuursensor/timing brandstofpomp/enz enz zijn allemaal factoren die het brandstofverbruik kunnen beinvloeden.

Taco7 (0), 16 jaar geleden

Ok, thanx. Ga ff kijken. Ja en de rest heb je gelijk in. Ga eerst eens wat meer info verzamelen.

dank voor de reaktie.

jerry (0), 16 jaar geleden

ik heb zelf ook een golf3 gehad. Toen ik hem net had gekocht reed ik gemiddeld 1000 km op een tank. Maar na 5 jaar met een km stand van 320.000 reed ik nog maar 700 km op een tank terwijl de auto altijd netjes z'n ondehouds beurten kreeg. Denk dus een beetje oudendom slijtage
Het is ook een beetje afankelijk van je rechter voet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.