Volkswagen Golf: versnellingsbak

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 90pk

Hallo techniekers,
Hier heb ik een aantal vraagjes. Zojuist heb ik de versnellingsbak gedemonteerd van een Golfje. Ik zie dat de 2massavliegwiel volledig vast zit (normaal kun je het met je hand iets bewegen). Kan het ook zijn dat deze drukgroep 1 diafragmaveer te weinig heeft of zou deze afgebroken zijn? Ook zie ik geen toplager, is dit ook normaal?
Hartelijk dank,
Erdar

erdar

Geplaatst door erdar (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

erdar (0), 16 jaar geleden

Sorry dat ik zo aandring, maar kan er iemand mij helpen met deze vraagjes? Dank U.

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Als het 2 massavliegwiel vast staat,dan is die dood.
Dat het lijkt alsof er een diafragmaveer ontbreekt hoort zo.
En toplager zit er niet in.

erdar (0), 16 jaar geleden

Hallo Ricky bedankt voor reactie.
Heb de nieuwe geplaatst en rijdt heel fijn.

Maar nu heb ik een volgende probleem. Na een testrit en de wagen naar de carwash gereden te hebben heb ik gemerkt dat de airbaglampje brande. Naar dealer geweest maar krijg de foutcode niet weg. Daar heeft de technieker gezegd dat er een te groot weerstand zou zijn. Wie kan mij hierbij helpen?

Dank u,

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

In welke airbag zat de storing precies?

erdar (0), 16 jaar geleden

Hey Ricky, ik heb eigenlijk niet gevraagd in welke airbag de fout zat. Wel ben ik vergeten te zeggen dat ik de zekeringen een voor een had uitgehaald voor te zien waarom de voorste linkse licht niet brandde. Bleek dat de ampul stuk was. Zou het hiermee te maken hebben?
Dank u

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

De storing is niet te wissen zeg je,dus als alle zekeringen weer op z'n plek zitten en heel zijn dan zal het daar niet aan liggen,want dan zou hij wel te wissen zijn.
Ik gok bij jou op een defecte wikkelveer achter stuur of bedrading zij-airbag,maar laat hem maar weer uitlezen en vertel welke airbag er storing heeft en wat de storing zegt.

erdar (0), 16 jaar geleden

Hallo Ricky, ik heb het nagevraagd en het zou de zij-airbag aan de bestuurderszijde zijn. Hij kon de fout niet wissen omdat er te hoge weerstand zou zijn. Dank u.

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=erdar]Hallo Ricky, ik heb het nagevraagd en het zou de zij-airbag aan de bestuurderszijde zijn. Hij kon de fout niet wissen omdat er te hoge weerstand zou zijn. Dank u.[/quote]
3 deurs??
Controleer of de stekker onder stoel niet los zit,anders de kabelboom van de zij-airbag in de stoel vervangen,deze gaat vaak defect doordat de stoel vaak naar voren wordt gezet ivm instappen achterin.

erdar (0), 16 jaar geleden

Hallo Ricky inderdaad t's een 3deurs. De stekker onder de stoel zal waarschijnlijk gemakkelijk aan te kunnen zijn, maar hoe moet ik te werk gaan voor de kabelboom van zij-airbag? Dank u.

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=erdar]Hallo Ricky inderdaad t's een 3deurs. De stekker onder de stoel zal waarschijnlijk gemakkelijk aan te kunnen zijn, maar hoe moet ik te werk gaan voor de kabelboom van zij-airbag? Dank u.[/quote]
Dan moet de stoel eruit en moet je de bekleding van de rugleuning omhoogtrekken totdat je bij de stekker op de airbag kan.
Wat wij dan altijd doen is ipv de airbag een weerstand monteren,is de storing dan nog niet te wissen,dan weet je zeker dat het aan de bedrading ligt en niet de airbag zelf,maar 9 van de 10x is het de bedrading,die gaat stuk op de plek waar de stoel schaniert.

erdar (0), 16 jaar geleden

Dank u voor je informatie. Ik ga dit zeker doen. Groetjes Erdar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.