Volkswagen Transporter: volkswagen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel

heel vervelend,

in mijn volkswagen bus zit géén startonderbreker.

Echter, als ik de wagen start, start hij en valt dan weer uit. (zoals bij een startonderbreker)

Volgens de garage zit het probleem in de sleutel, waarvan de lasering (?) versleten is. Garagehouder heeft de dealer al gebeld, die zeggen dat ze er niet een nieuwe bij kunnen maken. hij heeft andere garages gecontact, die ook niet met het probleem bekend zijn.

Kortom, de auto doet het niet- en aangezien men niet schijnt te weten wat eraan te doen blijft hij nog staan. Is er ïemand bekend met dit probleem?
of wat gedaan zou kunnen worden? misschien moet ik het ac tronics vragen? of is er een andere oplossing?

groeten!

marit1230

Geplaatst door marit1230 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Hoe doet de reserve-sleutel het. Het klinkt alsof de sleutel/transponder geen goede vrijgave verzorgd. Bij de 4cil boorde ik die toevoeging op de brandstofpomp er af en het contactdraadje
rechtstreeks op het afslagventiel. Succes.

Jan227 (5) PRO, 12 jaar geleden

Hallo, is het een 2.5 TDI ?

Groet Jan227

marit1230 (0), 12 jaar geleden

hai Punt, bedankt! klinkt voor mij erg complex, maar de garage kan er miss wel wat mee.
@ Jan: ja, een 2,5 TDI bekend probleem?

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Marit een 2.5 is een 5 cilinder. Heeft weer andere nukken. Zoals lucht wat bij de brandstoftoevoer kan komen. Toevallig net het brandstoffilter laten vernieuwen ?Laat ook nakijken of er brandstofleidingen "zweten" . Groeten.

Jan227 (5) PRO, 12 jaar geleden

Hallo, lijkt me toch een probleem met de wegrijblokkering (correspondeert met transponder die in de contactsleutel zit) die er af fabriek op zit. Dit zou de garage toch moeten kunnen constateren als ze foutcodes uitlezen van de motor en wegrijblokkering. Groet Jan227

marit1230 (0), 12 jaar geleden

de auto doet het weer.
het werd uiteindelijk een soort oplossing als van Punt.

Het apparaatje dat de sleutel moet herkennen is doormidden gezaagd. Dit is toen vervangen door een ander contact draadje. Het heeft wel een flink aantal dagen geduurd voor de oplossing werd gevonden, grappig genoeg net toen ik mijn blaadje met bovenstaande 'mogelijke aanwijzingen' wilde presenteren :-)

mannen, bedankt

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Leuk dat het is opgelost. Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.