Volkswagen Sharan : Volkswagen Sharan dashboardverlichting

Beste...,

Een van de dashboardverlichtingslampjes van mijn Volkswagen Sharan I is defect. In handleiding en werkplaatsboek staan geen aanwijzingen voor het vervangen van een defect lampje. Vervanging moet toch vrij eenvoudig kunnen? Wie heeft eerder een dashboard lampje vervangen en weet dus hoe het moet?

Koen van Deursen

Geplaatst door Koen van Deursen , lid sinds 16 jaar geleden

2 Reacties

landser, 15 jaar geleden

Zet je stuur in de laagste stand en trek deze zover mogelijk uit.
Er zitten 2 schroeven onder aan de bovenzijde van de zwarte kap voor het dashboard schroef deze los.
Wip nu met een platte schroevendraaier de bovenzijde van de kap naar beneden en haal de kap naar je toe. Nu heb je zicht op het dashboard schroef de linker en de rechter schroef waarmee het dashboard vast zit los. Haal de bevestigingsklip ( zwart metalen klip) onderaan het dashboard even weg ivm beschadigingen.
Trek het dasboard er voorzichtig uit en haal de 2 stekkers los.
Nu zie je aan de achterkant de grijze pluggen met lampjes ( 1.2 v zijn de kleine lampjes en 2 volt de wat grotere) zitten. Draai deze met een punttangetje naar links om deze eruit te halen, en vervang alle lampjes! Als je ze niet allemaal vervangt heb je deze handeling over een enkele tijd weer.
Check altijd even voordat je de boel weer terug plaatst of alle lamjes het doen!

Groet, Piet

Koen van Deursen, 15 jaar geleden

Beste Piet,

Veel dank voor je reactie! Inmiddels is het lampje weer gaan branden na een klap op het dashboard. Kan je advies zeker nog wel gebruiken!

Koen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.