Volkswagen Passat: VW Passat stottert / schokt

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 20v

Hallo,

Mijn VW Passat 3B 1.8 20v uit 1997 stottert / schokt bij accelereren. Het stotteren is hevig en erg onregelmatig, er valt geen pijl op trekken wanneer het gebeurt. Soms een half uur niks, soms elke paar minuten. Warme of koude motor geen verschil. Koelwatertemperatuur wordt niet warmer dan ca. 60 graden. Met langzaam rijden slaat motor soms af en moet opnieuw worden gestart. Stationair toerental varieert een tiental seconden na het starten, schommelt dan tussen 500 en 1500 toeren.

Het volgende is al geprobeerd zonder resultaat;

- Uitgelezen, geen meldingen
- Bobine is vervangen
- Bougies en bougiekabels zijn vervangen
- Gasklephuis is schoon gemaakt
- Carterventilatie is in orde

Heeft iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn.

Alvast vriendelijk bedankt,

Niels

NielsvA

Geplaatst door NielsvA (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Beetje lastig te zeggen want het kan alsnog aan meerdere dingen liggen.
Stond er niet toevallig eerst wel een storing in over bijvoorbeeld de lambdasonde?
Maar voor de duidelijkheid: Hij loopt dus soms gewoon helemaal goed (omdat je zegt soms een half uur niks) en de andere keer loopt hij als een krant?

Vacuumslangen gingen vaak lek.
Temperatuursensor ging vaak stuk, deze zou ik als eerste dan vervangen indien je geen uitleesapparatuur hebt om diverse meetwaardeblokken te controleren en de sensor is niet zo duur.
Kan probleem met de luchtmassameter zijn
Kan probleem met de lambdasonde zijn
Kan ook probleem met de distributie zijn

NielsvA (0), 10 jaar geleden

Hallo Ricky,

Bedankt voor je reactie.
Er stonden geen foutmeldingen in, ook niet van de lambdasonde. En inderdaad soms loopt de auto als een zonnetje, daarna als een krant, er is geen enkele regelmaat in te herkennen. Ik ga je tips opvolgen, houd je hier op de hoogte.

Groet

NielsvA (0), 10 jaar geleden

Het probleem is opgelost.

Nadat de klachten verergerden, auto sloeg regelmatig af en stotteren werd heviger, kwamen we er achter dat als je wat aan de luchtmassameter zat de auto afsloeg. Deze een nieuwe geinstalleerd, auto loopt weer als een zonnetje.

Bedankt!

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Mooi man!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.