Volkswagen TOURAN: Waar zit de krukas sensor

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: BAG, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 85

Ik kan de krukas sensor niet vinden. Wie heeft er een afbeelding van?

hennielich

Geplaatst door hennielich (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 6 jaar geleden

Rode stip

hennielich (0), 6 jaar geleden

Dank voor de snelle reactie
Het probleem is dat onder het rijden af en toe de motor van min 1,6 fsi 1 seconde stilvalt en direct weer oppakt. Er zijn geen storingen uit te lezen en er brand geen lampje.
Op het forum gezocht en gevonden. Bij een golf met dit probleem de krukas sensor vervangen met goed resultaat. Dus ik heb een krukas sensor besteld maar kan hem niet vinden, vandaar mijn vraag.
,Op de tekening in de bijlage zit volgens mij een nokkenas sensor, die zit bovenop. Is dit dan in plaats van de krukas sensor?
Op het internet staat ook dat de krukas sensor op een heel moeilijk bereikbare plaat achter op het blok zit, maar duidelijk is het niet.

Hans4040 (330) PRO, 6 jaar geleden

De nokkenas sensor zit op positie 5, de krukas sensor zit uiteraard in de buurt van de krukas...

hennielich (0), 6 jaar geleden

Ben er inmiddels achter dat de sensor op een moeilijk bereikbare plaats zit achter op het blok. Kan er alleen bij als de auto op een brug staat.

Hans4040 (330) PRO, 6 jaar geleden

bedankt voor de feedback

hpvantiel (0), 6 jaar geleden

voor heel veel volkswagens is het een probleem dat de krukassensor vaak stuk gaat,en hij daarom niet wil aanslaan,geldt zowel voor diesel als benzinemotoren

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.