Volkswagen Golf IV: Waar zit temperatuursensor en thermostaat bij AGR blok

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDI 1.9 90PK

temperatuurmeter geeft soms maar 70/80 graden aan. Dan weer tijdens lange rit 90 graden. Advies gekregen temperatuur sensor te vervangen. Zou een ronde stekker(groene sensor) moeten zijn met 4 draden.
Kan bij mij (blok AGR) alleen vierkante stekker (blauwe) sensor vinden, als ik deze los trek gaat temp. meter naar nul.Zou dat hem zijn? Wie kan dit bevestigen?
Een tweede advies welke ik kreeg is om de thermostaat te vervangen, ook hiervan kan ik de plaats niet vinden. Verschilt kennelijk per type motor blok. Heb al dagen gezocht. HELP!

Waml

Geplaatst door Waml (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Temp.sensor zit aan de linker zijkant (vanuit in auto gezien) van de cylinderkop net onder de vacuumpomp van de rembekrachtiger.
Thermostaat zit aan de rechter voorkant van het blok achter de dynamo/stuurpomp,je ziet een zwarte waterpijp die op het blok zit en de slang gaat naar de radiateur.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.