Volkswagen TDI 150pk: warm worden in motorcompartiment

Bouwjaar: 2003

Heb dus momenteel al een jaar en 2 maanden een dik probleem met mijn tdi 150pk, waaraan al vanalles vervangen is onder garantie. Om het kort te maken, soms lijkt ie veel beter te trekken dan anders. Dit is voelbaar door een veel stillere motor tov een redelijk rauwe (huilende) motor.
Nu is mij onlangs iets opgevallen dat belangrijk kan zijn.
Ik had een ritje van +-20km achter de rug en hij had weer slecht gereden. Doe ik de motorkap open en voel ik aan alles wat ik kan (plastieken dozen rond accu, luchtfilter, lichten, motor, ...) en dat is allemaal superwarm. Had ik nog al eens ontdekt als ie het slecht deed.
Om te testen neem ik een carbonnen airbox van BMC en plaats die erin. Nu carbon zou niet warm mogen worden, maar deze box was enige kilometers later eveneens heel warm.
Nu vandaag een ritje van een dikke 50km met serieus doorsleuren, kom ik thuis, neem de proef op de som en alles in het motorcompartiment is gewoon koud. Zelfs de originele plastieken doos rond de luchtfilter is niks warm.
Wat kan dit nu zijn??????????

markske

Geplaatst door markske (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

dupl-u-9162-5dd147d8dd8c2+passie (0) PRO, 19 jaar geleden

Kan het niet zijn dat de waste gate blijft hangen,
of dat er gerommeld is met het motormanagement?

VW (0), 19 jaar geleden

mechanisch verstelling van de turbo mogelijk los.
blijft dan soms steken wat dan een goede verstelling geeft.

was bij mij de oorzaak van soms geen vermogen.

te meten met testkast >>> turbodruk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.