Volkswagen Golf Cabriolet 1999: Warme motor slaat soms niet aan.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 74

Hallo allen,
Ik heb een probleem en tevens een vraag. Ben in het bezit van een Golf Cabrio met motorcode AKS. Probleem sinds een paar week is dat de motor soms niet aanslaat als hij warm is. Probleem is dan dat hij geen vonk krijgt. Eerste keer dat dit gebeurde heb ik hem na een kwartier weer aan de gang gekregen door de stekker van de krukas sensor onder spanning er af en weer op te drukken. Hierbij hoorde ik (denk ik) de injectoren inspuiten. Starten en lopen. Tweede keer lukte dit echter niet. Toen deed hij het de volgende dag ook nog niet. Hierop besloten krukas sensor te vervangen. Starten en lopen. Probleem echter nog niet opgelost. Derde keer dat dit gebeurde heb ik ook alles geprobeerd, maar lukte niks. Na een paar uur wachten wederom geprobeert en toen weer starten en lopen. Nu na enige forums te hebben gelezen hebben sommige het over een nokkenas sensor en als je nog een verdelerkap hebt over een hall gever. Ik bezit nog een verdelerkap dus waarschijnlijk zit hier een hall sensor in. Deze schijnen nog al eens warmte gevoelig te zijn qua werking. Nu heb ik met draaiende motor de 3 polige stekker van de stroomverdeler losgekomen. Motor bleef gewoon doordraaien Motor uitgezet. Gestart met stekker nog verwijderd, motor slaat gewoon aan. Zit hier geen hall sensor in ???.. en waar is die 3 polige stekker dan voor bedoeld?.. Iemand nog andere ideeen, want volgens mij blijft er alleen de bobine of ECU nog over.. of hebben we nog meer. Ik ben er even af.
Gr. Edo.

Edo 100

Geplaatst door Edo 100 , lid sinds 4 jaar geleden

2 Reacties

Beste antwoord, geplaatst door Edo 100, 6 maanden geleden

Probleem is opgelost.

Hans4040 PRO, 6 maanden geleden

Dat is mooi...maar hoe, wat was de oorzaak..?

    Dacht dat het was opgelost, maar dat is het tot vandaag niet meer. Probleem is dat relais 30 soms niet word aangestuurd. Is dus niet alleen bij warme motor zo. Dat was dus toeval. Alleen geen idee waar spanning voor relais 30 vandaan komt. - Edo 100, 6 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.