Volkswagen Vento: Water lekkage probleem

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Ik heb met de regen de laatste tijd lekkage gehad. Nu blijkt dus deat de afvoer onder de voorruit verstopt was. Hierdoor is er dus regen via het filter door de ventilatie systeem naar beide voorstoelen gelopen. Heb het water zo veel mogelijk weg gehaald maar toch blijft er een vieze geur achter. Iemand een idee om deze geur en enventuel vocht wat er is weg te krijgen? Kan er misschien wat beschadigd zijn door dat er water door het ventilatiesyteem gekomen is. Heb de motor al los gehaald omdat het lijkt dat deze niet meer zo hard blaast en ik heb het gevoel dat er ergens een "klep" blijt hangen.

doktertje

Geplaatst door doktertje (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Vento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Door het vocht heb je nu waarschijnlijk last van schimmel e.d., droogmaken van de bekleding, reinigen met shampoo en een schimmeldodend middel.
Daarna echt goed drogen.
Afvoer echt goed reinigen, en dit elk jaar na de herfst doen.
Wat de ventilatiemotor betreft, kan zijn dat deze is aangetast door het vocht, klepjes kun je op werking controleren door ze te laten bedienen en onder het dashboard te zien of ze wel werken.

Cor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Vento of stel zelf een nieuwe vraag.