Volkswagen Polo: Wel of niet vervangen versnellingsbak?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 mpi 8V (6n2)

Goedemorgen,

Na even stil gestaan te hebben na een rit op de snelweg, wilde ik weer wegrijden en maakte de bak wat lawaai, schakelen ging ook wat moeilijk. Gelijk maar naar huis gereden. Eenmaal thuis paar keer door de straat gereden. Op moment dat ik schakel en ga rijden, hoor ik een licht schurend/zacht piepend geluid. Koppeling lijkt ook ietwat dieper weg te zitten.

De auto laten staan voor een tijd (tijdnood). Wil het uitbesteden om te laten maken maar weet niet zeker of de versnellingsbak nu wel kapot is. Schakelen gaat prima maar de bak maakt naar mijn idee het lawaai in de lage versnellingen. Zodra de auto op temperatuur is en de bak ook, merk ik dat schakelen wat lastiger kan zijn. Kan het zijn dat de bak te weinig olie heeft? Wat is jullie advies? Is de bak kapot? Kan ik doorrijden?

Groeten,

Mathieu88

Geplaatst door Mathieu88 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

hoe kunnen wij dat nu van achter de pc controleren? rij evenlangs een garage of iemand die er verstand van heeft voor de diagnose
succes jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.