Volkswagen 0: wil niet meer starten

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v (abf motor)

hoi mensen,

sinds vorige week heeft mijn ibiza (2.0 16v cupra) problemen met starten.
ik was vorige week onderweg en toen sloeg mijn auto ineens af, ik had nog wel stroom in mijn dashboard en had nog wel verlichting, maar hij wou niet meer starten.
moest ongeveer 10 minuten wachten en toen lukte het wel.
ik kon daardoor thuiskomen, maar eenmaal thuis sloeg hij weer af.
daarna was het zo dat hij na het starten 10 min draaide en daarna weer afsloeg, 10 min wachten, 10 min draaien, 10 wachten, 10 min draaien etc etc etc.

heb andere bobine (nieuwe) geplaatst, heb een goedwerkende ontsteking geplaatst, heb hem buiten het contactslot om laten starten, heb hem laten uitlezen op een computer, deze gaf 1x als probleem start onderbreker maar toen die gereset was kwam die storing niet terug, en hij gaf 1x als probleem geen signaal ontsteking.

niks van dit alles hielp, heb daarna contact gehad met de seat garage, zij kwamen met het idee om relais 30 eens te vervangen.
nu heb ik dit gisteren gedaan, hij starte, draaide 5 minuten goed, daalde in toeren, ging ineens 1000 toeren draaien ipv 800 toeren, sloeg af en sindsdien start hij niet meer.

het lijkt er dus op dat een onderdeel die slecht was het dus nu helemaal opgegeven heeft.

wie o wie heeft ooit eerder met dit probleem temaken gehad en weet misschien nog wat er loos was of nog enige nuttige tips voor mij

groeten jan

PS ik plaats hem ook hier aangezien het in feite een vw motor is

hannaman

Geplaatst door hannaman (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

roy325 (0) PRO, 17 jaar geleden

hallo je kan de bdp sensor eens proberen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen 0 of stel zelf een nieuwe vraag.