Volkswagen Bora: Zeer hoog brandstofverbruik VW BORA 2.0i

Bouwjaar: 2000

Hallo,

Sinds kort rijd ik een VW Bora 2.0i (bwj 2000) en merk dat ik, bij een normale rijstijl, ca 1 ltr benzine (eur95) op 8 km verbruik. Dat lijkt mij extreem veel. Ik heb begrepen dat ik normaal gesproken gemiddeld ca 1:12 zou moeten kunnen rijden met deze auto.

Tevens merk ik dat de auto stationair vrij onrustig draait (lichte trilling in auto) en er komt af en toe zwarte rook uit de uitlaat.

Weet iemand waar dit aan kan liggen? Bij de garage hebben ze de oorzaak van het probleem nog niet kunnen ontdekken.

Alvast bedankt voor de reacties!!

Peter75

Geplaatst door Peter75 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Dat vroeg je 3 dagen geleden ook al. Hier nogmaals het antwoord:
Het kan nogal wat verschillende oorzaken hebben. Gezien de zwarte rook en het verbruik is het duidelijk dat het mengsel te rijk is.
Oorzaken:
- valse lucht in de uitlaat (in de buurt van de lambdasonde)
- misfires (daardoor te veel zuurstof in de uitlaat)
- Lambdasonde defect
- Luchtmassameter defect
- Koelvloeistoftemperatuursensor defect
- Brandstofdruk probleem (te hoog)
- Injector probleem (lekken)
- Distributietiming verkeerd
En waarschijnlijk zijn er nog wel meer oorzaken.
In eerste instantie maar eens de computer uit (laten) lezen. Dan uitlaatgassamenstelling (laten) meten met een 4-gas tester en distributietiming kontroleren. Met behulp van deze gegevens kun je wat gerichter gaan zoeken.

Peter75 (0), 18 jaar geleden

klopt, maar ik dacht dat er 2 categorieen waren (professionals en particulieren) waar je je bericht ik kwijt kon, maar blijkbaar is dit dezelfde database. In ieder geval bedankt voor je reactie!! Ik heb er veel aan en zal het meenemen richting m'n garage. Dan hebben ze wat om na te kijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.