Volkswagen Golf: zingend geluid wiellager of bak

Bouwjaar: 2005

Hallo,

Ik hoor bij mijn Golf IV een zingend geluid als ik ca. 80 km/h rijdt. Dit geluid blijft ook als ik de versnellingsbak vrij zet bij 80 km/h. Wie kan mij vertellen waar en hoe ik beter kan zoeken om het te localiseren.

Heren, bedankt voor jullie onderstaande reacties maar geloof me ik weet hoe cuppende banden klinken. Dat is het niet het is een mechanisch geluid. In afwachting van jullie reactie.

jagertje

Geplaatst door jagertje (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

vannelle (0) PRO, 18 jaar geleden

Zijn je banden wel goed rond ? (zitten er geen vlakke stukjes op)

Santa (0), 18 jaar geleden

Daarom wel handig om elk jaar of b.v. elke 10-15000 km de wielen van voren naar achteren te doen en omgekeerd. Hou je het cuppen wat in de hand.

Santa (0), 18 jaar geleden

Als je dan na gaat dat de niet aangedreven WEL gaan cuppen maar daarentegen heel langzaam slijten, zit je dus heel lang in dat lawaai. Vind je dat niet erg, is er geen probleem. Erger je je er wel aan, zoals ik, zou je dus banden moeten gaan vervangen omdat ze cuppen, NIET omdat ze versleten zijn. Duur grapje voor de klant. Je kunt het "zetten" van de banden natuurlijk ook wat beinvloeden door de wielen vaker van voren naar achteren te verplaatsen en andersom. Compromis,dus, tussen het "zetten" van de banden en de mate van cuppen. Ik ben het met je eens dat sommige auto's heel gevoelig zijn in hun stuurgedrag en dat het bij deze auto's veel uitmaakt wat voor banden er onder zitten. Ik wissel de banden bij mijn Passat 1 x per jaar (elke 30.000 km) en ik merk GEEN verschil in de wegligging. Daarnaast rijd ik ook regelmatig Quattro dus merk drommels goed wanneer er verschillen in wegligging optreden. Mijn achterbanden slijten per 30.000 km ongeveer 1,5 mm af. Je kunt dan dus uitrekenen hoe lang je nog in dat cup-lawaai moet zitten voordat je achterbanden versleten zijn indien je nooit wisselt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.