Volkswagen Golf: Zoemend / brommend geluid bij linker voorwiel

Bouwjaar: 2000

Heb ruim een jaar geleden een kleine aanrijding gehad, met blikschade linksvoor. Sinds een paar maanden heb ik last van het volgende: bij het rijden boven de 40-50 km/h en bij bochten naar rechts maakt mijn linker voorband een zoemend, of als ik harder rijd een brommend geluid. De banden hebben er net 10.000 km op zitten. als ik op snelheid rijd ( op de snelweg bijvoorbeeld ) en maak een flauwe bocht naar links, dan verdwijnt het geluid.
Bij hogere snelheden is ook een lichte trilling in het stuur te voelen.
De uitlijning is in orde en ook zijn de banden goed gebalanceerd. De dealer heeft er naar gekeken, maar zegt niets te kunnen vinden aan de lagers, ophanging of aandrijving wat dit geluid zou kunnen veroorzaken... Kan ik dit geloven?

Aapje13

Geplaatst door Aapje13 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

krukas2000 (0), 19 jaar geleden

Ik zou het toch in het lager zoeken.
Omdat dit ook de goedkoopste oplossing is.
En de meest voor de hand liggend.
gezien jou uitleg.

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

de auto omhoog krikken, aan het betreffende wiel draaien en met de andere hand de veer beetpakken,
voel je een lichte trilling in de veer is je wiellager aan gort.

Fredo (0), 19 jaar geleden

Inderdaad een wiellager.
Voel voor de zekerheid over je banden met een vlakke hand om te zien of ze nog perfect rond zijn, of verwissel eens de voorband met de achterband en controleer of het geluid zich dan verplaatst naar achter.
Anders is het bijna 100% zeker een wiellager. Arie, jou testje heb ik vroeger ook eens met een Ford Escort gedaan... Voelde toen geen trillingen. Toch was de wiellager om zeep...

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

fredrik, het is een hulpmiddeltje om er achter te komen welke het doet en of het daadwerkelijk een wiellager is, maar idd soms is het zeker lastig te voelen/horen

Aapje13 (0), 19 jaar geleden

Update:

Heb mijn probleem voorgelegd aan andere VW garage, en die concludeerden gelijk dat het het lager was.
Lager vervangen, en Presto.. Rijdt weer als de brandweer!

Bedankt voor alle reacties!

Fredo (0), 19 jaar geleden

Doet me plezier dat het gelukt is. Frederik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.