Volvo V70: Aandrijfashoes

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Mijn linkervoor aandrijfashoes buitenzijde dus achter het wiel is ingescheurd en moet dus vervangen worden voor een nieuwe. Wie weet of de homokineet eenvoudig uit elkaar te halen is? Zit deze met een borgveer in de koppeling en kan je deze met een rake tik los slaan? Alvast bedankt voor de reacties

5 cilinder

Geplaatst door 5 cilinder (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

laat anders een universeelhoes monteren bij een garage, deze zit er meestal binnen het uur op met een spreider, scheelt een hoop gedonder. de homokineet hoeft er dan niet eens af.

Groeten Marcel

volvoxc90 (0) PRO, 17 jaar geleden

Je hebt gelijk 5 cilinder maar ze willen er soms wel lastig af en er weer terug op dus de optie van Hellbat is goed maar je kunt ook de orginele hoes laten monteren bij de dealer.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Een uni hoesje zit er altijd binnen een half uurtje op Marcel, maar meestal is het na 20 minuutjes al gepiept. (behalve een vito en een audi.....)

volvokees (0), 17 jaar geleden

het is al even geleden dat de orginele vraag is gesteld maar wil toch nog even een reactie plaatsen.
Als ik mij niet vergis. En je de as uit de naaf haalt en de borgbout terug in de as draait (misschien wel een langere bout gebruiken) dan draai je zo de homokineet los(wel opletten dat je de homokineet recht houd ten opzicht van de as!!!).En hoef je nergens op te slaan :-)
Nieuw hoesje er om en weer in elkaar zetten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.