Volvo 850: Aansluiten electrische afname kraan lpg ringtank

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: B5202

We hebben de oude twintanks vervangen door een nieuwe ringtank, nu is de nieuwe ringtank uitgerust met een electrische afname kraan, welke (zover begrepen) ervoor dient dat deze sluit bij een lekkage in de gastoevoer naar de motor.
Vraag is waar deze op aan te sluiten ? de elctrische kraan is voorzien van een twee aarderige draad rood/zwart.

B.v.dank

Hans

daltons

Geplaatst door daltons (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 11 jaar geleden

Schema in je mailbox.
Succes.

mvg.
(ook) Hans

Hans4040 (330) PRO, 11 jaar geleden

Gelukt?

daltons (0), 11 jaar geleden

Neen nog niet, ringtank inmiddels ingebouwd alles is aangesloten, ook het electrisch gedeelte volgens het schema wat we van je mochten ontvangen.

Het enige probleem wat zich voordeed was om een juiste amp stekker te vinden om op de betreffende relais aan te sluiten, de gewone amp (geisoleerde rood,blauw enz.) passen niet, d.w.z. deze blijven niet hangen in de relais.
Derhalve is een kale amp stekket nodig met een klein palletje aan eenzijde waardoor deze zich blokeert in de relais en niet meer terug kan worden geduwd als de relais zelf wordt ingestoken.

Nu nog alleen LPG gaan tanken om te zien of alles werkt, en dit kan alleen als we ons probleem met de snelkoppelingen van de benzineslangen bij het benzinefilter is opgelost en een nieuw filter kan worden gemonteerd.

Welk probleem we reeds gisteren hebben geplaatst maar is geblokkeerd, wat we heel goed begrijpen onze excuses bijdeze, overigens zie ik een aantal onopgeloste problemen in onze account staan die ik niet thuis kan brengen ?

Nogmaals onze wel gemeende excuses, we hebben al veel gemak gehad van een aantal reactie's op problemen die we hebben ondervonden tijdens het sleutelen aan onze beide Volvo's 850.

m.vr. groeten Hans

Hans4040 (330) PRO, 11 jaar geleden

[quote=daltons]overigens zie ik een aantal onopgeloste problemen in onze account staan die ik niet thuis kan brengen ?[/quote]
Je hebt ze zelf geplaatst...

Hans4040 (330) PRO, 11 jaar geleden

Zo...we zijn weer helemaal bij wat de opgeloste problemen betreft (topics gesloten)

De nog lopende topics zijn open en we hopen op een spoedige oplossing voor deze problemen.

mvg. Hans
Moderator Problemcar.

daltons (0), 11 jaar geleden

[quote=Hans4040][quote=daltons]overigens zie ik een aantal onopgeloste problemen in onze account staan die ik niet thuis kan brengen ?[/quote]
Je hebt ze zelf geplaatst...[/quote]
Klopt helemaal.

daltons (0), 11 jaar geleden

Inmiddels gas getankt, en het systeem schakelt keurig over zoals voorheen, zij het niet dat na plusminus 500 tot 1000 meter er blijkbaar geen gas meer komt en ik terug moet schakelen op benzine, en na een enkele minuten op benzine te hebben gereden kan ik weer terug schakelen op gas, maar na 500 tot 1000 meter wederom verplicht om terug te schakelen op benzine.
Heeft dit misschien te maken doordat er lucht in de nieuwe tank aanwezig is ? en zo ja is er een manier om te ontluchten of is het een questie van door blijven rijden tot alle lucht vanzelf uit het systeem is ?

B.v.dank

M.vr.grtn

Hans

daltons (0), 11 jaar geleden

Merci Rob voor je advies,

Inmiddels de plus van de electrische afnamekraan aangesloten op die van de gasafsluiter , et ca marche.

Bedankt voor het meedenken.

Vr.groeten Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.