Volvo Amazon: Auto wil niet starten

Bouwjaar: 1964

We hebben sinds 2 maanden een volvo amazon 121 uit 1964. Het is er één met een 1800 motor en 1 carburateur. Er zat al een gasinstallatie in toen we hem kochten. We rijden eigenlijk altijd op gas. De auto wordt ook altijd op gas gestart.
Eergisteren heeft mijn vriendin ± 6 kilometer op benzine gereden. De laatste kilometer weer op gas. Dat ging goed. Gisterochtend moest ze naar haar werk en toen wilde de auto niet starten. De startmotor draaide nauwelijks rond, dus niet genoeg stroom in de accu. Ik had me al een keer eerder verbeeld dat de startmotor maar net rondging maar tot nu toe startte de auto altijd vlot. Ik heb haar naar het werk gebracht en vervolgens een andere accu aan de acculader gezet. Deze accu vanochtend in de volvo gezet en geprobeerd te starten. Ik had verwacht dat de auto vlot aan zou slaan. Maar nee. De startmotor ging goed rond alleen gaf de motor nu geen teken van leven. Heel gek want normaal gesproken loopt ie gelijk. Ik heb er nog niet verder naar kunnen kijken. Dat wil ik van het weekend doen. Maar kan iemand van jullie mij aangeven welke stappen ik moet ondernemen. Waar zou ik als eerste naar moeten kijken om dingen uit te sluiten. Ik zou het probleem graag zelf op willen lossen. Het heeft absoluut mijn interesse alleen heb ik niet alle kennis in huis. Als ik er niet zelf uitkom moet ik maar een garagebedrijf inschakelen. Wie kan me wat tips geven ?

groeten,

Ronald

Geplaatst door

ronaldhilbrands (0)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Nog even ter aanvulling. Er is nog niet geprobeerd om op benzine te starten. Dat zal de eerste stap zijn die ik zal proberen.
Ronald

Met de motoren van vroeger was het nog makkelijk...
Is de vonk en de benzine aanwezig??

Gebruik een standaard storingstabel zoals te vinden op internet. Waarschijnlijk staat er ook eentje in het instructieboekje (als je dit nog hebt).

Gr.
Paul

Paulus8636 0
badge

19 jaar

even een bougytje er uit hallen met een geisoleerde tang vast houden met de bougykabel er op en iemand laten starten en de bougy ergens tegen het blok houden maar niet hij het gat waar huis uit komt.
als je dat doet en de auto wort gestart meot je kijken of je een vonk heb en die vonk moet een mooie blauwe/wite vonk zijn zo nee kan je onder de verdelerkap gaan kijken of de contakt punten nog heel zijn en niet gebroken.

gr tijne

tijne 0

19 jaar

Hartelijk dank voor jullie reacties. Ik moet even op weg geholpen worden. En dan begint het allemaal wel weer een beetje te ´leven´. Inderdaad is het allemaal veel simpeler bij dit soort oude auto´s. De Amazon loopt op dit moment weer. Het starten op benzine ging goed. En ook het overschakelen op een gegeven moment op gas verliep zonder problemen. Ik ben er al achter wat er niet goed ging. Door elkaar verkeerd begrijpen start mijn vriendin de auto zoals later bleek met de choke uitgetrokken. Zij is niet gewend aan een auto met handmatige choke. Nu dat niet meer gebeurt start de auto direct, ook op gas. Dus opgelost. Mocht er nog een keer wat zijn dan zal ik jullie weer inschakelen. Dank jullie wel.
groeten, Ronald


mooi dat het is op gelost.

gr tijne

tijne 0

19 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo Amazon of stel zelf een nieuwe vraag.