Volvo 850: Automaat blijft regelmatig in de eerste versnelling hangen

Bouwjaar: 1994, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.4

Beste experts,

De laatste weken heb ik in de ochtend regelmatig problemen bij het overschakelen van de eerste naar de 2e versnelling in de stand D van mijn automaat. Hij blijft dan in de eerste versnelling hangen. Starten gaat prima. Als ik 'm in de E versnelling zet (alleen de eerste 3 versnellingen volgens mij) dan heb ik dit probleem niet. Na enig aandringen en over en weer schakelen tussen D en E lost het probleem zich uiteindelijk vanzelf op, maar praktisch is anders. Iemand enig idee waar dit vandaan komt en hoe ik dit kan verhelpen? Mijn dank is groot!

Davidd

Geplaatst door Davidd (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

wheelerdealer.nl (0) PRO, 14 jaar geleden

waarschijnlijk de standsteller bovenop de versnellingsbak.

Davidd (0), 14 jaar geleden

[quote=wheelerdealer.nl]waarschijnlijk de standsteller bovenop de versnellingsbak.[/quote]
En wat moet ik daarmee doen dan?

Ik kamp nog steeds met het probleem. Na een nacht stilstaan blijft hij in in de eerste versnelling van stand D hangen bij het wegrijden. Nadat ik een minuut of 10 heb gereden pakt hij wel de 2e versnelling en is het probleem verdwenen. Het gekke van dit alles is dat hij in de E stand geen doorschakelproblemen heeft. Ik rijd dan ook vaak in deze stand weg om vervolgens in stand D weer verder te rijden. Dit is een tussenoplossing, maar geen structurele natuurlijk.

Ik hoor het graag! Dank.

wheelerdealer.nl (0) PRO, 14 jaar geleden

Deze kan je vervangen door een nieuwe of een gebruikte. Heb ze nog nooit gereviseerd dus heb daar geen ervaring mee. Vervangen is niet zoveel werk. Als je het luchtfilter weghaalt kijk je er zo bovenop.

Davidd (0), 14 jaar geleden

Mijn garage spreekt over een mogelijk vervuild oliefilter, herkenbaar voor jullie? Aankomende vrijdag wordt de auto onderzocht en weet ik meer.

Highway (145) PRO, 14 jaar geleden

Dit kan inderdaad een vervuild oliefilter. Al denk ik dat na verschonen van filter en olie het probleem toch na een tijd terug komt. Dat is in ieder geval mijn ervaring.

Davidd (0), 14 jaar geleden

Ik ben erachter gekomen dat mijn bak geen oliefilter heeft. Ik heb de versnellingsbakolie laten verversen (ruim 5 liter) en voor m'n gevoel gaat het schakelen soepeler, maar het probleem in de ochtend blijft (in stand D). In stand E komt ik 's ochtends vroeg moeiteloos weg van z'n 1 naar 2. Misschien de bak laten uitlezen bij de dealer?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.