Volvo V70: Automaat pook zit vast

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,5

Hallo , sinds gisteren avond wil de automaat ineens niet meer in een versnelling of in de neutraal. De pook zit vast in de parkeer stand. Ik heb de zekeringen gecontroleerd en die zijn in orde. Ook heb ik de midden console verwijderd , kan geen bijzonderheden ontdekken. Heeft iemand raad ?

Roland.

Fenix

Geplaatst door Fenix (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 15 jaar geleden

als de rem intrappen en op contact zetten niet wil werken. dan zal de blokeerstift niet aangesuurt worden. gebeurt dit wel dan is de schakel pook module kapot. gebeurt dit neit dan moet er gekeken worden of de systeem wel alles krijgt voor de commando's.
de auto zal waarschijnlijk uitgelezen moeten worden. dit omdat de auto is voorzien van can-bus en zo meteen weet wat het is. en anders meten

Fenix (0), 15 jaar geleden

Aha , bedankt voor de info ! zal hem vanmiddag gelijk even laten uitlezen . . . Ik laat nog wel even weten wat de uitslag is.

Roland.

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Is de pook nu uit de parkeerstand?

Hans

Fenix (0), 15 jaar geleden

De knop voor het ontgrendelen van de pook is kapot. Soms klikt ie goed en krijg je hem los. Vaak zit ie muurvast. Waarschijnlijk moet deze knop vervangen worden of schoongemaakt worden. Heeft iemand een instructie om de pook te ontmantelen? Dan kan ik kijken of de knop vervangen moet worden of alleen schoongemaakt.

Highway (140) PRO, 15 jaar geleden

Als je met een luchtpistool en met wat kruipolie er tussen spuit kun je het soms verhelpen.
Troep is de oorzaak dat de knop soms niet wil.

Fenix (0), 15 jaar geleden

Het probleem is opgelost ! Het was uiteindelijk de solenoide die niet goed meer werkte. . . . . Dit is een elektromagnetiesch spoel , die als de automaat in de parkeerstand staat en je op de rem trapt in werking gaat. De lock is er dan af en je kan de pook in de versnellingen zetten. Kosten 111,86 euro incl. btw. Het is even wat werk om de console te verwijderen en de solenoide er uit te halen , maar is zeker zelf te doen. . . .

Roland.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.