Volvo XC70 2006: AWD

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 109

Afgelopen week was ik met mijn zojuist gekochte Volvo XC70 CC 2,5T AWD 2006 in de compleet witte Eifel.
In het bosgebied bij de eerste helling kwam ik halverwege tot stilstand: voorwielen spinden. Achterwielen "deden" niets. Een Defender heeft mij eruit gesleept!!! In welke richting moet ik het probleem zoeken? Haldex, pomp, druksensor of ???????? Wie zou mij "opweg" kunnen helpen, dank

Peer J

Geplaatst door Peer J (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo XC70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Highway (120) PRO, 5 jaar geleden

tussenbak. waarschijnlijk is daar een bus met vertanding helemaal weg geslagen. Heb het zelf nooit gemaakt wel gezien. Deze tussen bak maakte we zelf en dan werd er iets vast gelast zodat die bus niet meer de vertanding kon weg slaan.

Peer J (0), 5 jaar geleden

Dank voor je berichtje Highway. Nu aan de slag, hoe werkt tussenbak, opbouw, reservedelen etc. Gisteren zelfde exercitie gedaan met de Haldex koppeling. Youtube toch weer zeer informatief!!!!

Highway (120) PRO, 5 jaar geleden

tussen bak is een soort koppelstuk dat alle wielen koppelt. Zit achter de versnellingsbak met een as naar achteren en de rechter aandrijfas zit er in. Als de wielen van de grond zijn en je draait aan de cardan as moet de voorwielen ook draaien.

Peer J (0), 5 jaar geleden

Vreemde is dat er geen enkel geluid is te horen. Zelfs met volle aanhanger heen naar de Eifel gereden +/- 220 km.

Highway (120) PRO, 5 jaar geleden

hoor je ook niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo XC70 of stel zelf een nieuwe vraag.