Volvo V40: Beslagen ramen 1.9 TD Autom. airco

Bouwjaar: 1997

Sind kort heb ik beslagen ramen en een vreemde geur in de auto. Ik verlies al 2 jaar een heel klein beetje koelvloeistof maar sind kort is dit sterk toe genomen. Mijn voorgevoel is een lekkende interieur radiator maar kan dat of zijn er andere mogelijkheden.

Als het die radiator is...Is deze te repareren of eventueel zelf te vervangen? Graag zou ik hier advies/beschrijving van willen. Waar begin ik aan?

V40 1.9 TD Climate control.

kelder6241

Geplaatst door kelder6241 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik weet niet hoe handige je bent maar om de kachelradiateur te vervangen moet het dashboard eruit. Dan een gedeelte van het kachelhuis, er staat ongeveer 4.5 uur voor maar dat is flink doorwerken. Dat je kachelradiateur lek is staat als een paal boven water. De vloermat zal ook wel ergens nat zijn.

kelder6241 (0), 19 jaar geleden

Vandaag via de dealer inderdaad de diagnose: Lekke kachelradiator. Zij geve aan dat het een dag werk is. Ik durf het wel aan zelf te proberen alleen ben ik een beetje bang om het dashboard te verwijderen ivm de airbag's. Is die zorg nodig? Is er een constructie tekening van het interieur?

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Er is geen tekening of zo iets misschien een vraagbaak bij de bieb? De enige airbag waar je last van kunt krijgen is de passiersairbag maar daar zit een stekkertje achter de radio waar je het kunt ontkoppelen. Als je de accuklem los gemaakt hebt zodat er nergens geen spanning op staat kan er niet gebeuren. Stuurairbag hoeft niet los je kunt de stuurkolom naar beneden laten zaken. Laat wel eerst de airco leeg maken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.