Volvo V40: Bij gas los en gas geven uit de vijf schieten.

Bouwjaar: 1998

Hallo,
Na het probleem met het roken te hebben opgelost; het was volgens de algemene garage een milieuklep?!, roken doet hij in ieder geval niet meer. Nu schiet hij, bijvoorbeeld op de snelweg, uit de vijfde versnelling bij het gas loslaten of terugnemen. Zijn dit ook die kunststof busjes of moeten we het ergens anders zoeken?

MVG, Jeffrey

jeffrey5264

Geplaatst door jeffrey5264 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

snoek (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo,
Als je schakelstangbusjes goed zijn komt het wel eens voor dat de bevestigingsmoer van het tandwiel van de vijfde vernelling losloopt. om dit te controleren moet je het deksel achter van de versnellingsbak afhalen met drie boutjes .
de versnellingsbakolie loopt er dan wel gedeeltelijk uit.

jeffrey5264 (0), 18 jaar geleden

Voordat ik dit loshaal bij kennis met brug zou ik graag willen weten welke kant dit tandwiel zit en of ik het dan ook kan repareren?? In ieder geval bedankt voor de reactie!!

snoek (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je het deksel loshaalt aan de linker kant zie je maar twee tandwielen allebei van de 5e versnelling.
er is maar een tandwiel die geklemt zit met een bout.

jeffrey5264 (0), 18 jaar geleden

Inderdaad!! Bedankt voor je adviezen, hij loopt weer als een zonnetje. Dat ze zo'n moer op zo'n vreemde manier borgen... In ieder geval dank!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.