Volvo V70: Blower blijft blazen na afzetten van de motor en de sleutel erui

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Hallo allemaal,
Vorige week stond ik 's morgens met een lege accu. De oorzaak was het blijven draaien van de interieur blower in de laagste stand.
Bij navraag bij de dealer kreeg ik de mededeling dat dit niet mogelijk is als de sleutel uit het contact is. Toch is het zo.
De storing is niet continue. Ik heb de stekker uit de controlunit (onder het handschoenenkastje) getrokken om de blower uit te zetten.
Tijdens het rijden stop ik de stekker terug en meestal werkt de kachel, blower en airco in eerste instantie normaal en tijdens de rit komt de storing terug. Tijdens de storing is het niet mogelijk om de snelheid van de blower te veranderen.

Ik denk dat de control unit defect is, bij de dealer is dit een onbekende klacht. Ik ben bang dat als ik de auto wegbreng naar de dealer het een dure grap wordt en wil graag zelf aan de slag met tweedehands onderdelen.

Iemand bekent met dit probleem?

Alvast bedankt!

Rob

1967RPM

Geplaatst door 1967RPM (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Ruud10657 (0) PRO, 13 jaar geleden

Relais boven de radiateur vernieuwen, dan is het probleem opgelost.

Herman BMW (0) PRO, 13 jaar geleden

Het kan zijn dat bij jou auto de nablaasfunctie is geactiveerd via software om je verdamper te drogen van je airco om zo geen nare luchtjes in je interieur te krijgen.
Dit is softwarematig ook weer uit te zetten.
Of de storing zit in je power unit (kachelweerstand) die zit op je interieur ventilatormotor gemonteerd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.