Volvo V50 2004: Brandstofdruk probleem , foutcode P0190

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4i

Ik heb een probleem met waarschijnlijk mijn brandstof druk. Ik ervaar tijdens het rijden af en toe een inhouden van de motor. Op dat moment verschijnt het motormanagment lampje welke vaak na een paar dagen ook weer vanzelf uitgaat (foutcode P0190).
Ik heb inmiddels met een bluetooth OBDII adapter de foutcode live zien gebeuren en op dat moment heb ik ook weer het inhouden van de motor gevoeld. Ik heb hier screenshots van gemaakt. Zie bijlagen. Wat ik zelf kan vinden is dat de brandstof druk normaal gezien ergens in de buurt van 3,4-3,6 bar hoort te zijn. Zoals op de foto te zien is is dit soms het geval maar piekt hij ook af en toe naar 5 á 6 bar(op dat moment voel ik ook dat de motor inhoudt). Nou lijkt het natuurlijk dat de brandstofsensor wel werkt , maar wat kan nu het probleem zijn van deze storing:
1 - foute waardes van de sensor (dus sensor stuk)
2- sensor meet correct alleen wordt de druk elders te hoog gemaakt.

wie heeft er idieën?

Geplaatst door

volvoc70T5rijder (0)

al 14 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Ik diverse malen meegemaakt dat de brandstofdruksensor op je rail de boosdoener is. Zit gemonteerd aan distributiezijde op je brandstofrail.

Herman BMW 0
badge

11 jaar

Vandaag de brandstof sensor vervangen, auto rijdt gelijk een stuk soepeler (vooral wanneer tijdens het rijden het gaspedaal wordt losgelaten) en auto schokt niet meer. Ik heb middels mijn OBD reader de druk gevolgd voor een kleine rit en de druk bleef mooi constant op 3,5 bar(helaas geen screenshots gemaakt).
Ik heb nog geen lange rit gemaakt maar alles wijst erop dat het probleem is opgelost.
conclusie: sensor 31272733 bosch vervangen á 199,- bij de dealer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.