Volvo S40: Brandstofmeter blijft op VOL hangen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8i

Ik heb sinds de laatste keer tanken twee dagen geleden het probleem dat de brandstof meter op vol blijft hangen. Aanagezien ik best wat rijdt en zeker weet dat de benzine tank nog maar half vol zit, weet ik dat dit niet klopt. Mijn gastank zit op dezelfde meter dus het lijkt met dat het niet de vlotter in de benzinetank is, ik zou dan bij overschakelen tussen brandstof verschil moeten zien..logisch gezien.

Wanneer ik de auto uitschakel gaat de meter wel gewoon na een min. naar beneden. Meter lijkt dus ook niet stuk. Brandstofmeter schommelt wel een heel klein beetje van 60 ltr. naar 58 ltr. maar dat is het dan ook ....

Heeft iemad enig idee wat hier aan de hand kan zijn?? Please help!

jbruijs

Geplaatst door jbruijs (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

volvo 1971 (0), 13 jaar geleden

vlotter zit vast op de bovenste stand, tijdens het rijden wil hij wel iets bewegen, maar hij blijft bovenin staan ongeacht het niveau van de brandstof.

tankvlotter los halen en schoonmaken/gangbaar maken.

jbruijs (0), 13 jaar geleden

[quote=volvo 1971]vlotter zit vast op de bovenste stand, tijdens het rijden wil hij wel iets bewegen, maar hij blijft bovenin staan ongeacht het niveau van de brandstof.

tankvlotter los halen en schoonmaken/gangbaar maken.[/quote]
Hallo volvo 1971,

alvast hartelijk dank voor je reactie!
De tankvlotter, zit die onder mij achterbank (onder de onder bekleding en een plastic klepje)?

grts jbruijs

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.