Volvo V50: Deur rechtsvoor gaat niet open

Bouwjaar: 2005

Wie o wie kan mij verder helpen, de deur rechtsvoor van mijn Volvo V50 gaat niet meer open.
Ik ben er vrij zeker van dat het "clock" motortje vast staat ik meet nog wel een ohmse waarde rechtstreeks op de connector van het deurslot zelf.
Ik kan het "dlock" motortje een 12Vdc pulsje geven en die werkt goed (die hoor je duidelijk) maar als ik dat bij het "clock" motortje doe dan hoor ik een minimaal klein tikje het lijkt of hij vast staat, ook als ik de polariteit omdraait blijft het bij het minimale tikje net of hij al in die positie staat. (Alle testjes rechtstreeks op de deurslotconnector gedaan)

Nu wil ik het slot vervangen maar de deur zit dicht heeft er iemand een tip hoe ik mijn deur open krijg! Is er een handigheidje? anders zie ik geen andere mogelijkheid om het slot voorzichtig te slopen van binnenuit de auto maar dat zal niet meevallen😰

Alvast bedankt voor het meedenken ik hou jullie op de hoogte!

Met vriendelijke groet,

Cornelis

Cornelis73

Geplaatst door Cornelis73 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1580) PRO, 8 jaar geleden

Je kunt dus bij het motortje , begrijp ik ?
Deurpaneel is er nu af ?

Cornelis73 (0), 8 jaar geleden

Ja dat klopt het metalen deurpaneel met het raammechaniek is er af en ik kan bij het slot waar de motortjes in verwerkt zitten.

kaleido 1 (1580) PRO, 8 jaar geleden

Dat elektrische deel kapot slaan , dan kan de deur open , elektrische deel is het probleem en is niet te repareren is mijn ervaring.
Je kunt proberen of je 1 van de stangetjes kunt manipuleren , maar het elektrische deel is sterker.

Cornelis73 (0), 8 jaar geleden

Oké bedankt voor je berichtje. Volgende week haal ik het kapotte slot er uit eerst een nieuw slot regelen.

Cornelis73 (0), 8 jaar geleden

Slot vervangen alles werkt weer oké. Oude slot voorzichtig kapot gemaakt begonnen bij de connector van het slot. Daarna was de deur vrij snel open 5 min. Ik vond een artikel van iemand die hetzelfde probleem met zijn slot heeft gehad. Hij gaf aan dat het probleem was ontstaan omdat de deurhandel open werd gedaan en tegelijkertijd de deur werd geopend via de afstandsbediening hij had een veertje aangetroffen tussen het wormwieltje en de worm van een motortje in het slot. Waardoor het motortje geblokkeerd werd! Ik kon het me moeilijk voorstellen maar bij mij is het precies hetzelfde gegaan er zat ook een stukje veer tussen wat het motortje blokkeerde.

Tip doe nooit tegelijk je deur open en op de afstandsbediening drukken!

Groet Cornelis

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.